Tatil harcamalarına taksit artışı resmen yürürlükte

Tatil harcamalarına taksit artışı resmen yürürlükte
27 Kasım 2018, 08:19
Kredi kartıyla yapılan yurt içi tatil harcamalarına taksit artışı getiren yönetmelik değişikliği bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan kararla Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin yedinci fıkrasının ikinci cümlesi değiştirildi. Buna göre havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin kredi kartıyla yapılan harcamalarda taksit sayısı 6'dan 9'a çıkarıldı. Havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin kredi kartıyla yapılan harcamalarda ise taksit sayısı 6 olarak uygulanmaya devam edilecek.

Cep telefonu kredilerinde vade uzatıldı

Ayrıca yönetmelik değişikliğiyle fiyatı 3,500 TL'nin altında olan cep telefonu kredilerinde vade 6 aydan 12 aya çıkarılırken, bu fiyatın üzerinde olan cep telefonları kredilerinde ise 6 ay olan vade geçici bir madde ile Ocak 2019 sonuna kadar 12 ay vadeye çıkarıldı.

Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha