Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre Marmaris'in İçmeler Mahallesi'nde denize sıfır Köy Hizmetleri Kampı ile Adaağzı'ndaki Ziraatçılar Kampı bakımsızlıktan ayakta zor duruyor. Gençlik ve Spor komisyonunca Köy Hizmetleri Kampı’nın, 2012 yılında turizme kazandırılması için görüş birliğine varıldı. Şu anda ise 31 betonarme ev, 2 prefabrik ev, 171 yatak, su deposu, çamaşırhane, personel yemekhanesi, restoran, kafeterya, market, spor salonu, mescit, depo, ambar, kuaför salonu, müdür ve muhasebeci odası, bilardo ve masa tenisi salonu, santral ve güvenlik odası bulunan tesisler çürümeye terk edilmiş durumda.
Denize sıfır tesislerin içler acısı hali
Paha biçilemeyen Yalancıboğaz yolu üzerinde Adaköy'deki 50 dönüm arazi Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan 1996 yılında 49 yıllığına Dimet Turizm'e kiralandı. 90 yataklı 30 bungalov yapılması şartıyla bakanlıkça olur verilen yere yapılan tesislere imar izni çıkmayınca bir oda bir salon ve mutfaktan oluşan tesisler çürümeye bırakıldı. Denize sıfır, sığla ve çam ağaçları arasında bulunan tesisin tüm ahşap aksamı çürüdü. Mutfak muslukları, tuvalet klozet ve tüm diğer malzemelerin çalındığı tesisler tam bir harabeye dönmüş vaziyette.
Maliye kampı kirada ama...
İçmeler Mahallesinde Kumluörencik mevkiindeki 22 bin 581 metrekarelik alanda kurulu Maliye Kampı Marmaris Mal Müdürlüğünce turizm amaçlı olarak yıllık 2 milyon 601 bin lira karşılığında, 10 yıllığına kiraya verildi. Arazi, en son 7 Ocak 2011’de, 4 milyon 920 bin lira bedelle, 49 yıllığına Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’ye kiralanmıştı. Söz konusu firma projeyi iptal edince, ihale sözleşmesi de feshedilmişti. Uzun zamandan bu yana atıl olarak bekletilen tesisler geçmişte Maliye Bakanlığı Eğitim ve Dinlenme Tesisi olarak kullanılıyordu. Söz konusu arsa üzerinde konaklama ünitesi olan 39 adet tek katlı yapı ile çeşitli yaş ve türde toplam 603 adet bitki ve ağaç bulunuyor. Marmaris İlçe merkezine yaklaşık 7 km mesafede olup, denize cepheli, kıyıya bitişik bir konumdaki tesisler Marmaris turizm potansiyelinin en yüksek mevkilerinden birinde yer alıyor.
DPT kampına çivi bile çakılmadı
Üst düzey bürokratların 1980’li yıllarda gözde tatil yeri olan, ancak atıl vaziyette yıllardır çürümeye terk edilen Marmaris Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) kampı da perişanları oynuyor. Çamlı Mahallesi Taşbükü mevkiinde bulunan 60 bin metrekare ormanlık alan ve 16 bin 496 metrekare taşınmazı olmak üzere toplam 76 bin 496 metrekare alan üzerinde bulunan 400 kişi kapasiteli DPT kampı yıllık 520 bin YTL muhammen bedelle Yeni Mavi Ay Turizm Taşımacılık A.Ş.'ye 2033 yılına kadar kiraya verildi. Devrin ardından sosyal tesisler içindeki büro malzemeleri büyük bir salon içine üst üste istiflenerek çürümeye terk edilirken, önce dairelerin dış cephe boyaları dökülürken yıllar sonra da binalar kullanılmaz hale geldi.
Özel idare binası ne oldu?
Muğla'nın büyük şehir olmasından önce Marmaris kapalı çarşı içinde kendi binasının iki katında hizmet veren Özel İdare, zemin katta ki üç dükkanı kiraya vererek para da kazanıyordu. Fakat aradan geçen süre içinde baş gösteren bazı sıkıntılardan dolayı dükkanlar kapatılarak atıl durumda bırakıldı. Sonra Özel İdare'de kapanınca bina yalnızlığa terk edildi.
Yorumlar
Aydın Veziroğlu
19 Ekim 2018, Cuma 09:08
+ Yorum Yaz