KURAP: Seyahat acenteleriyle internet üzerinden rekabete girmeyin

KURAP: Seyahat acenteleriyle internet üzerinden rekabete girmeyin
27 Mayıs 2020, 17:42
Havayolu şirketlerine, satış kanallarındaki hizmet bedellerini eşitlemeleri çağrısında bulunan Kurumsal Acenteler Platformu, “Havayolu şirketleri seyahat acenteleriyle internet üzerinden rekabete girmemeleridir” dedi.

Kurumsal Acenteler Platformu (KURAP), önümüzdeki zorlu süreçleri aşabilmek için havayolu şirketlerine çağrıda bulundu. Moris Kohen Kasar imzasıyla Kurumsal Acenteler Platformu adına yayınlanan yazılı açıklamada, bilet ücretlerindeki beklenen artışların seyahat acentalarının üzerindeki finansal yükü artıracağına dikkat çekilerek, “Acentelerin bu süreçte hem ayakta kalıp, hem de havayollarının yükünü hafifletebilmeleri için ek finansman ve geçmişten gelen gider yüklerini karşılayabilecek gelir seviyelerini yakalamaları elzemdir” denildi.

“Acentalarla rekabete girmeyin; hizmet bedellerini eşitleyin…”

Pazarın yeniden canlandırılabilmesi için havayolu şirketleri ile seyahat acentalarının dayanışma içinde olması gerektiğine dikkat çeken Moris Kohen Kasar, havayolu şirketlerinin internet üzerindeki hizmet bedellerini, çağrı merkezlerinden ve ofislerinden alınan hizmet bedelleriyle aynı seviyeye getirmesi ve tüm sınıflara ait bilet ücretlerini GDS’ler üzerinden acentelere açılması çağrısında bulunarak, “Havayolu şirketleri seyahat acenteleriyle internet üzerinden rekabete girmemeleridir” dedi.

Kurumsal Acenteler Platformu’nun yazılı açıklamasının tam metni şöyle:

Bilindiği gibi Covid-19 Pandemi süreci havacılık ve turizm endüstrisini başka sektörlerle mukayese edilemeyecek kadar kötü etkilemiştir. Sektör durma noktasına gelmiş ve tüm ekonomistlerin öngördüğü gibi 2019 yılı rakamlarına tekrar erişilmesi yıllar alacaktır.

Uçuş ezberlerimizin bozulduğu ve yepyeni kuralların yürürlüğe gireceği önümüzdeki süreçte ise havayollarının ve acentelerin birbirlerine olan ihtiyaçlarının en üst düzeyde olacağı aşikârdır.

Yolcuların mümkün olduğu kadar ayrıntılı ve doğru bilgilendirilmeleri, hava limanlarındaki süreçleri kısaltacağı gibi, oluşabilecek kargaşa ve sıkıntıların da önüne geçecektir.

Öte yandan, artan maliyetlerden dolayı kaçınılmaz olan bilet ücretlerindeki yükselişler de acentelerin finans yükünü bu en zorlu dönemde daha da büyütecektir. Acentelerin bu süreçte hem ayakta kalıp, hem de havayollarının yükünü hafifletebilmeleri için ek finansman ve geçmişten gelen gider yüklerini karşılayabilecek gelir seviyelerini yakalamaları elzemdir.

Yine Covid-19 Pandemi sürecinde başvurular ve ricalar göstermiştir ki, yolcuların internet yerine işinin uzmanı seyahat acenteleriyle çalışmaları kendileri için büyük bir kazanç olmuştur. Bu bağlamda başta milli havayolumuz THY olmak üzere tüm havayollarından isteğimiz, internet üzerindeki hizmet bedellerini, çağrı merkezlerinden ve ofislerinden alınan hizmet bedellerine yükselterek ve yine tüm sınıflara ait bilet ücretlerini GDS’ler üzerinden acentelere açarak, biz seyahat acenteleriyle internet üzerinden rekabete girmemeleridir.

Bu zorlu süreci de el birliğiyle ve turizm sektörünün doğasında var olan dayanışma ruhu ile en az kayıpla atlatacağımıza inancımız sonsuzdur.

KURUMSAL ACENTELER PLATFORMU ( KURAP ) ADINA

MORİS KOHEN KASAR

Yorumlar
Mehmet erdem
29 Mayıs 2020, Cuma 03:20
... bu gibi isteklerde bulunun. En çok satış yapan ve bu güne kadar web sitesine sahip olup hiç ciro yapamayan acenteler fiyatlarınızı bir düzeltin. Böyle bir adımla başlayın bakın bir gelişme olmuyorsa ekranlarınızı kapatın ne bileyim satış yapmayın veya ofisinizi kapatıp başka bir sektöre geçin.
Mehmet ERDEM
29 Mayıs 2020, Cuma 03:16
Acenteler kendileriyle rekabet etmektedir. Online satış yapan sitelerin hepsi Acente satışlarını durdurmak değilde havayollarının acentelere verdiği komisyon ile satışlarına devam etsinler ve buna istinaden havayollarına bunun olduğuna dair bir aldım atıldığını göstersinler. İlerleyen zamanda havayolları düzeltmesini takdir de rekabet kuruluna kadar gidilebilir. Acenteler kendilerine ve havayolları ile rekabet yapmaması gerekiyor. İlk adımı acenteler yapmadığı takdir de havayolları bu adımı atmaz. Havayolları fiyatını düzeltse de acenteler birbirine rekabet eder. Havayolları acentelere xml / kod / i-frame gibi paneller verip sözleşmesinde benimle rekabet edemezsin veya bu fiyattan aşağı satamazsın gibi bir şey göz önünde bulunup karşı tarafı rekabete yol açmazsa bunu yaşamazdık. Sayın meslektaşlarım büyük acenteler ilk önce kurumlara verdiğiniz fiyatı meslektaşlarınıza yaptığınız rekabeti bi göz önünde bulundurun ve kendi sitelerinizin fiyatlarını düzeltin sonra havayollarından...
Mustafa Şentürk
28 Mayıs 2020, Perşembe 11:01
Şimdiye kadar çoktan yapılmış olması gereken bir uygulama. Acentalar gerçekten birlik olup 3 gün bilet satmasa bu iş kendiliğinden düzelir zaten. "Her şerde bir hayır vardır" sözünün tam zamanı İnternet üzerinden bilet alanlar şimdi acentaların kapısını aşındırıyor. Gerekçe hep aynı; "Uçak şirketine ulaşamıyoruz" Şu zamanda basın ve sosyal medya yoluyla bu işin üstüne gidilerek, zor bir durumda insanların karşılarında bir muhatap bulmalarının ne kadar önemli olduğu; bunun yolunun da Seyahat Acentaları olduğu gerçeği anlatılmalıdır. Aklın yolu birdir ve şimdi birlik olmanın tam zamanıdır.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha