Aşı olana geçişi serbest yaptı

Aşı olana geçişi serbest yaptı
27 Şubat 2021, 10:27
Avrupa'da aşı pasaportu halen tartışılırken aşı olan yolculara kolaylık sağlayan ülkelerin sayısı artıyor.

Moldova'da yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı tedbirlerin yeniden sertleştirilmesi yönünde karar alındı.

Karar gereği, 5 Mart itibarıyla ülkeye giriş yapanların son 72 saat içinde alınmış negatif sonuçlu Covid-19 testi sonucunu sınırda ibraz etmesi gerekecek. Test sonucu olmayanlar 14 gün karantinada kalacak.

Aşı sertifikası olanlar test sonucu olmadan ülkelere giriş yapabilecek

Öte yandan, 5 yaş altındaki çocuklar, yük ve yolcu taşımacılığı yapan araç sürücüleri, gemi, tren ve uçak mürettebatının yanı sıra delegasyon üyeleri, sınır çalışanları, transit geçiş yapan yolcular ile Covid-19 aşısı sertifikasına sahip olanlar, test sonucu olmadan ülkeye giriş yapabilecek.

Moldova Sağlık, Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte vaka sayısı 1452 artarak 183 bin 338'e, virüs kaynaklı ölü sayısı da 28 artışla 3 bin 899'a çıktı.

Moldova'da Covid-19'a karşı aşılama süreci henüz başlamadı.

Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha