Haberler

KAPTİD Başkanı Yakup Dinler: Teknolojik edepsizlere izin vermeyeceğiz!

Otelinin markasını kullanarak Google’da reklam yapan, Lodge Hotel’in sahibi Koray Edemen’i sert bir dille eleştiren Kayakapı Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler, yapılanı “teknolojik arsızlık” olarak nitelendirdi.

KAPTİD Başkanı Yakup Dinler: Teknolojik edepsizlere izin vermeyeceğiz!

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) ve Kayakapı Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler, sahibi olduğu Kayakapı Premium Caves Cappadocia’nın ismini kullanarak Google’ye reklam veren Lodge Hotel’in sahibi Koray Edemen’e sert tepki gösterdi. Edemen’i ‘Teknolojik arsızlıkla” itham eden Yakup Dinler, tescilli markalarının kullanılarak reklam verilmesinin etik olmadığı gibi aynı zamanda suç olduğunu söyledi.

“Bana da önerdi…”

Konuyla ilgili olarak, reklamı veren otelin sahibi ve aynı zamanda Neon Tours – Key Tours markaları ile ABD’den tur operatörlüğü yapan Koray Edemen’la iletişime geçtiğini anlatan Dinler, taleplerini ve aldığı cevabı şöyle anlattı: “İki basit isteğim oldu: 1- Özür dile. 2- Reklamı yayından kaldır. Maalesef kendisi ikisini de yapmadı ve rakip işletmelerin keyword kullanımına Google tarafından izin verildiğini, bu sebeple kullandıklarını, bu taktiğin iyi bir taktik olduğunu ve bana da önerdiğini söyledi”.

Lodge Hotel’in sahibi Koray Edemen

“İzin vermeyeceğiz… İfşa ediyoruz”

Koray Edemen’nin yaptığı reklamın suç olduğunu ileri süren Yakup Dinler, diğer otel sahiplerini uyararak şunları söyledi: “Önce kendi bölgem olan Kapadokya’daki tesisleri, daha sonra da tüm turizm bölgelerini uyarmak istiyorum. Sizde de eminim başka Koray Edemen’ler vardır. Bu kişilere prim vermeyin ve bu teknolojik edepsizlere hak ettikleri cevabı, yargı yoluyla verin. Marka hakkınıza tecavüz ettirmeyin, zira biz kendi firmamızda buna asla izin vermeyeceğiz. Ayrıca kendisini, tüm sektörün görmesi adına kamuoyu nezdinde ifşa ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)