Haberler

TÜRSAB Akademi’de şok ayrılık…

TÜRSAB cephesinde bir istifa haberi de TÜRSAB Akademi’den geldi. TÜRSAB Akademi Koordinatörü Dr. Mesut İnan çalıştığı 1.5 yıllık dönemde gerçekleştirdiği çalışmalar sonrasında ücretini alamayınca bu görevinden istifa ettiğini açıkladı.

TÜRSAB Akademi’de şok ayrılık…

1 Mayıs 2016 tarihinde TÜRSAB Akademi Koordinatörü olarak göreve başlayan acentacı ve akademisyen Dr. Mesut İnan, 15 Kasım 2017 tarihi itibariyle bu görevinden ayrıldığını açıkladı.

TÜRSAB Akademi kapsamında birçok önemli çalışmayı ve eğitim programını hayata geçiren Dr. Mesut İnan istifa gerekçesi olarak; çalıştığı 18 aylık dönem içerisinde toplam 10 aylık danışmanlık ücretinin 5’er ay gecikmeyle ödenmesi, TÜRSAB’a danışmanlık ücreti olarak kestiği faturaların ödemelerinin gerçekleşmemesi ve son olarak son 5 aylık ödemelerinin yapılmasını gösterdi.

Ödeme konusunda TÜRSAB yönetimi ile defalarca konuştuğunu belirten Dr. Mesut İnan, bu konu hakkında kendisine her hangi bir geri dönüşün olmadığını söyledi.

Dr. Mesut İnan, 15 Kasım Çarşamba günü 2. kez olarak son beş aylık ödemelerinin yapılmaması nedeniyle TÜRSAB Akademi Koordinatörlüğü’nden ayrıldığını ve bu kararını e-posta yoluyla TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün’e bildirdiğini belirtti.

Dr. Mesut İnan TÜRSAB Akademi’de gerçekleştirdiği çalışmalar ve eğitim programları ve istifa gerekçesini kamuoyuna şu yazı ile duyurdu:

“Sayın Meslektaşlarım;

TÜRSAB Akademi Koordinatörü olarak çalıştığım görevimden; 15 Kasım 2017 tarihi itibarıyla ayrılmış bulunmaktayım.

TÜRSAB Akademi Koordinatörü olarak çalıştığım süre boyunca yaptığım bazı çalışma bilgilerini sizlerle paylaşma gereği duydum.

1- TÜRSAB Akademi Koordinatörü olarak 1 Mayıs 2016 tarihinde çalışmaya başladım. Ve ilk iş olarak acentalarımız için hem eğitmen teminini sağlamak hem de acentalarımız tarafından ne tür eğitimler istenildiği konusunda anket yaptım. Ve bu sonuçları göz önünde bulundurarak eğitimleri temel düzey, orta düzey ve üst düzey olarak sınıflandırmasını yaptım.

2- Eğitimlerimize bir sistem oluşturmak amacıyla eğitimcilerin de uyacağı bir sunum formatı hazırladım. Ayrıca eğitim öncesinde başvuru formları ve eğitim sonrasında da eğitim değerlendirme anketi hazırlayarak TÜRSAB Akademi’ye bir kalite standardı getirmek istedim.

3- Eğitimciler genellikle benim iyi ilişkiler içinde olduğum ve konularında uzman arkadaşlarım tarafından önceden oluşturduğum format dahilinde verildi. Ve yaptığımız her eğitim sonrasında kendimizi eleştirerek nasıl daha iyi olabiliriz konusunda çalışmalar yaptık.

4- Burada yaptığımız her eğitimi meslektaşlarımıza ücretsiz olarak gerçekleştirdik veya Amadeus gibi sistem eğitimlerinde ciddi indirimler yapılmasını (yaptığım görüşmeler sonucunda eğitim ücretini, Amadeus’un iyi niyet göstermesiyle 1200 TL’den 300 TL’ye indirttik) sağladık. Eğitimcilerimize de herhangi bir ödeme yapmadık. TÜRSAB tarafından, kendilerine sadece teşekkür mahiyetinde Borsa Restaurant’ta bir akşam yemeği verildi.

5- TÜRSAB Akademi eğitimlerimizi programlayabilmek için bir danışma kurulu oluşturduk ancak kendileriyle herhangi bir akademik çalışma içerisine girmedik. Kurmuş olduğum sistemi kendileriyle, TÜRSAB Akademi Lansmanı’nda bir araya gelerek paylaştım ve değerlendirmelerini ifade ettiler. Sabre’nin sponsorluğunda da lansman sonrasında bir kokteyl gerçekleştirdik.

6- TÜRSAB Akademi Koordinatörü olarak yaklaşık 2500 seyahat acentası katılımcısına farklı konularda eğitimler düzenledim.

7- TÜRSAB Akademi olarak, kişisel girişimlerim sonucunda, Nişantaşı Üniversitesi ile TÜRSAB arasında ileri dönemde eğitimde işbirliği yapılması amacıyla protokol imzalanması sağlandı.

8- TÜRSAB Akademi olarak, seyahat acentalarımızın yararlanabilmesi amacıyla, Amadeus’un sponsor desteği ile TÜRSAB’ın kasasından harcama yapmadan, Genel Merkez’de 15 bilgisayar, Ankara’da bulunan TÜRSAB Lisesi’nde 10 bilgisayarın bulunduğu TÜRSAB Akademi Teknoloji Sınıfları oluşturduk.

9- TÜRSAB Akademi web sitesini, çalışmalarım doğrultusunda aktif hale getirerek tüm eğitim duyurularımızı buradan da gerçekleştirdik ayrıca bazı eğitimlerimizi web sitemiz üzerinden yapabilmek amacıyla e-learning sisteminin alt yapısını bitirmiş durumdayım.

10- TÜRSAB Akademi olarak, M.E.B. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yürütmüş olduğum çalışmalar sonucunda protokol konusunda 5 ay önce anlaştık, TÜRSAB tarafından imzalanması bekleniyor.

Hem akademik hem de acentacı kimliğimle, çalıştığım 18 aylık dönem içinde toplam 10 aylık ödemem 5’er ay geciktiği halde çalışmalarıma idealist düşünce ile TÜRSAB bünyesinde istenilirse sistem kurularak acentaların yararına çalışmalar yapılabileceğini de kanıtlayabilmek amacıyla devam ettim.

TÜRSAB’a danışmanlık faturası olarak kestiğim faturaların ödemelerini alamadığım halde her ay KDV’sini ödemek durumunda bırakıldım. Ödeme için yönetim ile defalarca konuşmama karşın maalesef bir geri dönüşüm olmadı. Bu koşullar altında çalışamayacağımı ve 15 Kasım Çarşamba günü itibarıyla da 2. kez olarak, son 5 aylık ödemelerimin yapılmaması nedeniyle TÜRSAB Akademi Koordinatörlüğü görevimden ayrıldığımı TÜRSAB Genel Sekreteri Sayın Çetin GÜRCÜN’e e-posta yoluyla bildirdim.

Sayın meslektaşlarım, hem meslektaşınız hem de akademisyen olarak eğitim konularında bana ulaşmak isteyenleriniz olursa aşağıdaki e-mail adresimden bana ulaşabilirsiniz.”

Durumu bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla,

21/11/2017

Dr. Mesut İNAN

Yorumlar (0)