Haberler

TUREB Başkanı Suat Tural: Sahte rehberlik kaçak acentacılıkla başa baş gidiyor

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Tural en büyük sorunlarını açıkladı.

TUREB Başkanı Suat Tural: Sahte rehberlik kaçak acentacılıkla başa baş gidiyor

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Tural en büyük sorunlarının sahte ya da kaçak rehberler olduğunu söyledi. Eğitim almamış, turist rehberliği konusunda yetkin olmayan kişilerin Türkiye'nin her yerinde faaliyet gösterebildiğini belirten Tural, Birlik olarak bununla ciddi mücadele ettiklerini, ülkenin dört bir yanında görevlendirdikleri denetmenlerin her gün saha denetimi yaptığını dile getirdi.

Sahte rehberler turistleri mağdur ediyor

Son tüketici olan vatandaşların bilgilendirilmesinin önemine işaret eden Tural, sahte rehberler nedeniyle asıl hak kaybına uğrayanların yerli ve yabancı turistler olduğunu vurguladı.

Tural, TUREB çalışma kartına sahip olmayan kişilerin rehberlik ettiği turlara katılanların "kusurlu hizmet" ile karşı karşıya kaldığını ve aldatıldığını dile getirerek, "Eğer sahte rehberlik faaliyeti varsa vatandaşlarımız mahkemeye dahi gitmeden, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak tura ödenen hizmetin çok ciddi bir kısmını geri alabilir." ifadesini kullandı.

Sahte rehberlik kaçak acentacılıkla başa baş gidiyor

Sahte rehberliğin kaçak acentecilik ile baş başa gittiğini belirten Tural, "Bunun yüzde 90'ı iç pazarda gerçekleşiyor. Biz kendi insanımızı zarara uğratıyoruz." dedi.

'Rehber yoksa turunuz zehir olur.' diyen Tural Biz ' Turunuzda rehber olsun tatiliniz zehir olmasın' diyoruz." diye konuştu.

Yorumlar (0)