Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD), İstanbul'da The Parma Hotel'de düzenlediği toplantıda Rusya’nın önde gelen seyahat portalı TopHotels.ru'yu turizm profesyonellerine tanıttı.
Burçak Atak: Sayıya değil katma değere odaklanalım
Toplantının açılışında konuşan TUROYD Basın Sözcüsü ve Yönetim Kurulu Üyesi Burçak Atak, Rus pazarındaki gelişmelere değinerek, TopHotels.ru'nun bu süreçte daha fazla önem kazandığını söyledi.
Artık gelen turist sayısından ziyade katma değere odaklı bir sürece girilmesi gerektiğini söyleyen Burçak Atak, sürdürülebilir turizm için bunun zorunluluk haline geldiğini savundu.
İstanbul'un geçmiş yıllarda Rus kongre pazarından aldığı payı hatırlatan Burçak Atak, kongrelerinin geri gelmesi için vergi muafiyeti beklediklerini dile getirdi.
Anna Bondarenko: Şehir otelciliğini yönelmek istiyoruz
Toplantıda konuşan Tophotels Genel Müdürü Anna Bondarenko ise sitelerinin yalnızca Rusya’da değil bölgede diğer Türki Cumhuriyetlerinde yüksek ilgi gördüğünü ve otel seçiminde oldukça etkili bir platform olduklarını belirtti. Bugüne kadar Antalya ve çevresindeki otellere yoğunlaştıklarını anlatan Anna Bondarenko, şehir otelciliğinde de ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.