Haberler

Mustafa Kemal Çubuk: Yeni müşteri sayımız çok fazla, hedefimiz 1.1 milyon yolcu!

TatilBudur Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk, 2022 sezonuna ve şirketin hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mustafa Kemal Çubuk: Yeni müşteri sayımız çok fazla, hedefimiz 1.1 milyon yolcu!

Tatil Budur Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk, 2022'de İç pazar rezervasyonlarında ciddi bir büyüme olduğunu söyledi.

Rezervasyonlarda ciddi artış

Yeni müşteri sayısının çok fazla olduğunu belirten Çubuk, " Mevcut müşteri profilimiz içerisinde gecelemelere göz gezdirdiğimizde herhangi bir değişim yok. Tercihlerde değişiklikler var ama daha yüksek standartta satın almayı tercih eden bir grup da var, daha farklı destinasyonlara yönelen grup da. TatilBudur’un kendi istatistikleri özelinde konuşmak gerekirse tam olarak karakteristik bir eğilim var demek doğru olmaz." diye konuştu.

2022 hedefimiz 1,1 milyon yolcu, yer bulma sıkıntısı olabilir diye sezon kapasitemizi artırıyoruz

Çubuk, 2022 yolcu hedeflerinin 1 milyon 100 bin kişi olduğunu söyledi. 2022 sezonu için otel fiyatlarının yüzde 20 ile 35 arasında arttığını belirten Çubuk, " Önümüzdeki sezonda yer bulma sorununa önlem almak için yaklaşık bir aydır ilave kapasite artışı görüşmeleri yapıyoruz. İlave yeni kontratlarla sezon kapasitemizi artırıyoruz. Hedeflediğimiz kişi sayısına ulaşabilmek için portföyümüze ilave oteller ekliyoruz.” diye konuştu.

Bazı tesisler fiyat oluşturmada zorlandı, iç pazar otelcinin sigortası

Maliyet artışları nedeniyle bazı tesislerin fiyat oluşturma konusunda zorlandığının altını çizen Çubuk, devamında şunları söyledi:

Bazı tesisler fiyat oluşturma konusunda zorlandı. Maliyetler artarken siz de satış fiyatlarını artırıyorsunuz. ‘Maliyetler artar, şartlar daha da ağırlaşırsa ne yaparım?’ sorusu soruluyor ama bundan daha önemli düşünülmesi gereken konu risk faktörü. Mesela Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimi gözlemliyoruz. Yarın bir gün bu turist akışını engelleyecek bir noktaya gelirse şu an yapılmış satışlar çok değerli bir hale gelecek. İç pazar otelcinin sigortasıdır. Zaten artarak giden bir fiyat politikası varsa ortaya çıkan sorunlar oluşacak. Zamdan önce olan satışlar bir şekilde kurtaracak.

Yorumlar (0)