Efes Harabeleri girişindeki sahra tuvaletlerin çevreye kötü koku yayması nedeniyle aylar önce kaldırılmıştı. Yenilerinin yapılması için Selçuk Belediyesi girişimde bulundu fakat çevrenin arkeolojik koruma alanı içinde olması nedeniyle gerekli izinler alınamadı. Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre tuvalet ihtiyacı olanlar ise 60 liralık giriş bileti almak ya da müze kartı kullanarak harabeler tarafındaki tuvaletleri kullanmak zorunda. Bilet almadan tuvalete gidişe izin verilmiyor.
Çaresiz geri döndüm
Ankara'dan bölgeyi gezmeye gelen Buket Hasdemir, “60 lira ödeyerek giriş yaptım. Çok güzel bir alanı gezme mutluluğu yaşadım. Gezi sonrası turnikelerden çıktıktan sonra bölgede alışveriş yaptım ve tuvalet ihtiyacım doğdu. Tuvaletler üzerinde ‘arızalı' yazıları vardı. Girişe yönelip 15-20 metre ilerideki tuvaleti kullanmak zorunda olduğumu söylediğimde ısrarla benden bilet istendi. Geziyi tamamladığım için bileti attığımı söyleyip içeride çektiğim fotoğrafları da göstermem de fayda etmedi, çaresiz geri döndüm” dedi.
Yeni tuvaletin izinleri gecikti
Selçuk'un CHP'li Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel yaptığı açıklamada, “Sahra tuvaletleri bizden önceki belediye tarafından yapılmış. Çevre pis kokudan geçilmiyordu. Arasöz çekim yaptığı zaman ortalık çok daha kötü kokmaya başlayınca zorunlu olarak buradaki tuvaletleri daha iyisini yapmak kaydıyla kapattık. Fakat yeni tuvaletin izinleri gecikince doğal olarak sıkıntı oluştu” dedi.