Bulgaristan Türkiye’den daha fazla turistin gelebilmesi için uyguladığı vize rejiminde kolaylıklar sağlamaya hazırlanıyor. Daha önce Schengen vizesi almış Türk vatandaşları için basitleştirilmiş bir prosedür seçeneği üzerinde çalışmalar devam ediyor.
Temmuz 2025'te uygun vize geçmişi olan Türk vatandaşlarına bir, üç veya beş yıllık vize vermeye başlayan Bulgaristan, uygulamanın Türk turist sayısını artırması üzerine ek kolaylıklar sağlamaya karar verdi.
Mevcut uygulama ile Ocak-Mayıs 2025 döneminde Bulgaristan’ı ziyaret eden Türk turist sayısı yüzde 61,6 artarak 110 bine ulaştı.
Türk turizmcilere kaplıcalar tanıtılıcak
Bulgaristan Turizm Bakanı Ilin Dimitrov, 10 Temmuz 2026'da Sofya'da Türk Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık ile yaptığı görüşmede vize süreçleri ve turizm ilişkilerinin geliştirilmesine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.
Bulgaristan'ın vize işlemlerini kolaylaştırarak daha fazla Türk turisti çekmek için çalıştığını açıklayan Dimitrov, bu çerçevede konsolosluk hizmetlerinin kapasitesini artırmak için adımlar atıldığını söyledi. Daha önce Schengen vizesi almış Türk vatandaşları için basitleştirilmiş bir prosedür seçeneği üzerinde çalıştıklarını açıklayan Dimitrov, kış sezonunda Türk tur operatörlerine kaplıcalarıyla ünlü Bansko ve Borovets'i tanıtmayı planladıklarını söyledi.