Türkiye turizm sektöründe yeni otel yatırımları hız kesmeden sürüyor.
Yerli ve uluslararası markalar, farklı destinasyonlarda hayata geçirdikleri projelerle hem konaklama kapasitesini artırmayı hem de değişen turist beklentilerine yanıt vermeyi hedefliyor. Şehir otellerinden lüks resort tesislere kadar genişleyen yatırımlar arasında Bursa, Antalya ve Bodrum’daki yeni projeler dikkat çekerken, bazı markalar yurt dışındaki büyüme planlarını da sürdürüyor.
Dedeman’dan Bursa’ya yeni şehir oteli
Dedeman Hospitality, Eryiğit Grup iş birliğiyle Bursa Nilüfer’de yeni bir otel yatırımını hayata geçiriyor. Rest by Dedeman Bursa Nilüfer adıyla hizmet verecek tesisin Eylül 2026’da açılması planlanıyor. Görükle’de konumlanacak otel, 75 oda ve 120 yatak kapasitesiyle misafirlerini ağırlayacak. İş, eğitim, sağlık ve şehir turizmine yönelik tasarlanan tesiste modern mimari, bahçe alanları, zengin kahvaltı konsepti ve yaklaşık 50 kişilik toplantı salonu bulunacak.

Dedeman Hospitality Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Özmestçi, yeni yatırımlarla yalnızca otel sayısını artırmayı değil, şehirlerin turizm ve ekonomik gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
Eryiğit Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yiğithan Uysal ise projenin bölgenin konaklama ihtiyacına cevap vereceğini ve Bursa turizmine katkı sunacağını ifade etti.

Antalya’da Seaden Hotels büyümesini sürdürüyor
Antalya’nın Manavgat ilçesi de yeni bir turizm yatırımına ev sahipliği yaptı. Polen Turizm Yatırım A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Seaden Hotels, Çolaklı Mahallesi’nde yeni tesisini hizmete açtı. Yaklaşık 1,8 milyar liralık yatırımla tamamlanan otel, 248 oda ve 562 yatak kapasitesiyle faaliyetlerine başladı. Yaklaşık 26 bin 605 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen tesis, beş bloktan oluşuyor. Modern mimarisiyle dikkat çeken otelde iki bodrum kat, zemin kat ve üç normal kat bulunuyor.
Yeni yatırımın bölge istihdamına da katkı sağlaması beklenirken, tesisin tam kapasiteyle çalışmasıyla yaklaşık 300 kişiye iş imkanı oluşturuldu. 1998 yılında ilk oteliyle turizm sektörüne giren Seaden Hotels, Side, Kızılağaç ve Kızılot bölgelerindeki yatırımlarının ardından Antalya’daki otel sayısını altıya çıkardı.

Bodrum’da lüks turizm yatırımları artıyor
Bodrum’da ise üst segment turizme yönelik yatırımlar dikkat çekiyor. G Hotels’in butik lüks markası The Norm çatısı altında hizmet veren The Norm Le Chic, bölgedeki ikinci tesis olarak kapılarını açtı. Asarlık Mevkii’nde konumlanan otel, markanın üçüncü, Bodrum’daki ikinci yatırımı oldu. Tesisin gastronomi tarafında ise Michelin yıldızlı İtalyan Şef Theodor Falser imzasını taşıyan Salicorne restoranı öne çıkıyor.
ATG Hotels CEO’su Hakan Öztürk, otelin uluslararası “sessiz lüks” anlayışını yansıtan mimarisi, özel tasarım süitleri ve gastronomi yatırımlarıyla Bodrum’un üst segment turizm pazarına katkı sağlayacağını belirtti. Salicorne restoranının yalnızca otel misafirlerine değil, gastronomi turizmine de hizmet veren önemli bir merkez olması hedefleniyor.

ATG Hotels yeni yatırımlar için hazırlık yapıyor
Anex Tourism Group’un otelcilik markası ATG Hotels de büyüme planlarını sürdürüyor.
Türkiye’de 18 otelle faaliyet gösteren grup, yapımı devam eden dört yeni otel projesiyle kapasitesini artırmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 9 bin 700 oda ve 21 bin 500 yatak kapasitesine sahip olan ATG Hotels; Selectum Hotels & Resorts, Asteria Hotels, The Norm ve Kremlin Palace markalarıyla hizmet veriyor. ATG Hotels COO’su Mehmet Çubukçuoğlu, büyüme stratejisinde yeni yatırımların yanı sıra satın almaların da önemli yer tuttuğunu belirtti.
Şirket, Türkiye’deki yatırımlarını sürdürürken Kuzey Kıbrıs ve Dominik Cumhuriyeti başta olmak üzere farklı bölgelerde yeni yatırım fırsatlarını da değerlendiriyor.

Turizmde yeni kapasite dönemi
Türkiye genelindeki yeni otel yatırımları, sektörün büyüme beklentisini destekleyen önemli göstergeler arasında yer alıyor.
Şehir otelleri, lüks tesisler ve resort projeleriyle genişleyen konaklama ağı, hem yerli hem de yabancı turistlere daha fazla seçenek sunarken, istihdam ve bölgesel ekonomik hareketliliğe de katkı sağlıyor.