Haberler

Boykot etkisini gösterdi… Düşüş yüzde 43.74

Hintlilerin Türkiye boykotu turizmde kendini hissettirdi. Temmuz ayında düşüş yüzde 43,74 oldu. 

Boykot etkisini gösterdi… Düşüş yüzde 43.74

Hindistan ve Pakistan arasında yaşanan gerilimin ardından, Türkiye’nin Pakistan’a verdiği destek nedeniyle Hindistan kamuoyunda oluşan tepkiler, turizm sektöründe kendini hissettirdi. Temmuz ayında Hindistan’dan gelen ziyaretçi sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 43.74 azaldı. 
2023 yılında (transit yolcu dahil) 24.704 Hintli gelirken bu rakam 2024 yılının temmuz ayında 28.875 kişi olmuştu. Yaşanan gerilimin ardından Hindistan’da Türkiye aleyhine sosyal medyada yürütülen kampanyaların etkisiyle 2025 Temmuz’da ülkemize gelen Hintli ziyaretçi sayısı 16.244’e düştü. Bu düşüşte THY’ye yönelik boykot çağrılarının etkili olduğu tahmin ediliyor. 
Hintliler Türkiye’nin yanında Azerbaycan’a da boykot uyguladı. Haziran ayında Azerbaycan’a 9.934 turist ziyaret etti. Geçen yılın haziran ayında bu sayı 28.315 kişiydi. 

Yorumlar (0)