Haberler

American Airlines 7 yıl sonra Venezuela’da

American Airlines, Miami-Karakas hattında 7 yıl sonra ilk direkt uçuşu gerçekleştirdi. Venezuela ile ABD arasındaki uçuşlar yeniden başladı.

American Airlines 7 yıl sonra Venezuela’da

ABD ile Venezuela arasında 2019 yılında askıya alınan doğrudan uçuşlar, uzun bir aranın ardından yeniden başladı.

American Airlines’a ait Miami-Karakas seferini gerçekleştiren uçak, 30 Nisan 2026’da Karakas’a iniş yaparak iki ülke arasında sivil havacılığın yeniden başladığını resmen duyurdu. Miami Uluslararası Havalimanı’ndan kalkan Boeing 737 MAX tipi uçak, Simon Bolivar Uluslararası Havalimanı’nda su takı töreniyle karşılandı. Bu uçuş, yaklaşık yedi yıl sonra Venezuela’ya inen ilk ABD ticari yolcu seferi olarak kayıtlara geçti.

7 yıl sonra gelen ilk direkt uçuş

American Airlines’a ait uçuş, ABD ile Venezuela arasında uzun süredir kapalı olan hava koridorunun yeniden açılmasını simgeledi. Uçuşun Miami’den kalkışından yaklaşık 3 saat sonra Karakas’a iniş yaptığı bildirildi.

Uçakta bulunan yolcular, terminalde Venezuela bayrakları ve alkışlarla karşılandı. Şirket yetkilileri, bu uçuşun sadece bir sefer değil, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden kurulması açısından önemli bir adım olduğunu belirtti.

Uçuş süresi 3 saate düştü, aktarmalar sona erdi

Daha önce Karakas’a ulaşmak isteyen yolcular genellikle Panama veya Dominik Cumhuriyeti gibi ülkeler üzerinden aktarmalı uçuşlar yapmak zorunda kalıyordu. Bu yolculuklar 10 ila 15 saat sürebiliyordu.

Yeni direkt hat sayesinde Miami-Karakas uçuş süresi yaklaşık 3 saate düştü. Bu durum özellikle Venezuela diasporası için önemli bir kolaylık sağladı.

Ekonomik ve sosyal ilişkilerde yeni dönem

Uçuşların yeniden başlaması, yalnızca turizm değil aynı zamanda ekonomik ve ailevi bağların güçlenmesi açısından da kritik görülüyor. American Airlines yetkilileri, Latin Amerika pazarındaki en önemli destinasyonlardan birine yeniden dönmenin stratejik bir adım olduğunu ifade etti.

Yetkililer, yeniden başlayan uçuşların ticaret, iş bağlantıları ve aile ziyaretleri açısından iki ülke arasındaki ilişkileri canlandıracağını belirtiyor.

Yolculardan yoğun ilgi ve duygusal anlar

İlk uçuş öncesinde Miami Havalimanı’nda duygusal anlar yaşandı. Yolcular, Venezuela’ya gitmenin heyecanını yaşarken terminalde alkışlar ve bayraklarla uğurlandı.

Karakas’ta ise iniş sonrası su takı töreni düzenlendi. Yolcuların büyük kısmı, uzun yıllar sonra ülkelerine doğrudan ulaşabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)