Haberler

Ajet iki turizm merkezi arasında direkt uçuş başlatıyor

AJet, 27 Haziran 2026 itibarıyla Milas-Bodrum ile Kayseri Erkilet Havalimanı arasında direkt seferlere başlayacak.

Ajet iki turizm merkezi arasında direkt uçuş başlatıyor

Türkiye’nin iki önemli turizm destinasyonu Bodrum ve Kapadokya, yeni bir ulaşım hattıyla birbirine bağlanıyor.

AJet tarafından Milas-Bodrum Havalimanı ile Kayseri Erkilet Havalimanı arasında başlatılacak direkt seferler, 27 Haziran 2026 itibarıyla yolcu taşımaya başlayacak.

Haftada iki gün karşılıklı sefer

Yeni hatta uçuşlar haftada iki gün, Salı ve Cumartesi günleri karşılıklı olarak düzenlenecek. Yaklaşık 1 saat 35 dakika sürecek uçuşlarla Bodrum’dan Kapadokya’ya ve Kapadokya’dan Bodrum’a aktarmasız ulaşım sağlanacak.

Turizmde entegrasyon hedefi

Yeni hattın, Ege kıyılarındaki deniz turizmi ile Kapadokya’daki kültür ve deneyim turizmini aynı seyahat planı içinde birleştirmek isteyen yerli ve yabancı turistler için önemli bir kolaylık sağlaması bekleniyor. Ayrıca hattın, Türkiye’de destinasyonlar arası turizm entegrasyonuna katkı sunması öngörülüyor.

Bölgesel ekonomiye katkı

Yeni uçuşların Kapadokya’da geceleme sürelerine, otel doluluk oranlarına ve yerel deneyim ekonomisine olumlu yansıması bekleniyor. Bodrum’a gelen uluslararası ziyaretçilerin Kapadokya’yı seyahat programlarına daha kolay dahil etmesi de önemli bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

“Türkiye turizmi açısından stratejik bir bağlantı”

Kapadokya Alanı Turizm Yatırımcıları Derneği (KAPYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun, hattın Türkiye turizmi açısından stratejik bir adım olduğunu söyledi. Tosun, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Kapadokya’nın güçlü bir destinasyon olarak konumlanması, yalnızca tanıtım çalışmalarıyla değil, erişilebilirliği artıran somut ulaşım adımlarıyla mümkün olacaktır. KAPYAD olarak uzun süredir Bodrum ve benzeri güçlü turizm merkezleriyle Kapadokya arasında doğrudan bağlantıların artırılması gerektiğini ilgili platformlarda ve hazırladığımız raporlarda ifade ediyoruz.”

Ömer Tosun “27 Haziran’da başlayacak Bodrum–Kayseri direkt uçuşları, Ege kıyılarından Kapadokya’ya geçişi kolaylaştıran önemli bir adım. Bu hat sayesinde turistler Türkiye’deki seyahatlerini tek bir destinasyonla sınırlamadan, deniz turizmi ile kültür, tarih, gastronomi ve deneyim turizmini aynı rota içinde planlayabilecek.” dedi.

Yorumlar (0)