Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, eski AKP’li Belediye Başkanı Habip Aşan’ın yüzde 75’i Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle yaptırdığı oteli, 90 milyon TL’ye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sattığı iddia edildi. Kamu kaynağıyla desteklenen özel yatırımların yeniden kamuya yüksek bedellerle devredilmesi, tepkilere neden oldu.
İddiaya göre, 2023 yılında yapımına başlanan ve 2025’te tamamlanan “Dedeman Otel” projesi, müşteri bulunamaması gerekçesiyle satışa çıkarıldı. Otelin, ilçenin Aliçavuş Mahallesi’nde yer alan ve 36 odalı, 120 yatak kapasiteli bir tesis olduğu belirtildi. Dedeman Holding’in marka lisansı altında hizmet vermesi planlanan otelin satışı dikkat çekti.
AKP’li eski başkan Habip Aşan’ın oteli, 90 milyon TL bedelle Milli Eğitim Bakanlığı’na sattığı öne sürüldü. Satışın ardından otelin Nisan ayı itibarıyla öğretmenevine dönüştürülerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kullanılmaya başlandığı bildirildi. Ayrıca, otelde daha önce görev yapan 7 personelin, “daimi çalışan” statüsüyle öğretmenevinde istihdam edilmesi için anlaşma yapıldığı da iddialar arasında.
Söz konusu satış, kamuoyunda “devlet desteğiyle yapılan özel bir yatırımın, yine kamuya yüksek fiyatla satılması” şeklinde eleştirildi. Konuyla ilgili resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı.