Bakan Ersoy'u protesto etti: Halka ait yolu otelinin kullanımına almış

Bakan Ersoy'u protesto etti: Halka ait yolu otelinin kullanımına almış
15 Haziran 2020, 15:42
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u "halka ait alanları kendi şirketlerine peşkeş çekmekle" suçladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a ait olduğunu iddia ettiği Bodrum, Torba’da bulunan Voyage Oteli’nin halka ait alanları gasp ettiğini belirten CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, " Ülkeyi yöneten Bakan kamuya, halka ait yolu kendi kullanımına almış" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u "halka ait alanları kendi şirketlerine peşkeş çekmekle" suçladı.

Bakan Ersoy’a ait olan Bodrum, Torba’da bulunan Voyage Oteli’nin önünden geçen sahil yolunun halkın kullanımına kapatıldığını belirten Alban, söz konusu otelin önünde vatandaşlarla birlikte bu durumu protesto etti.

Halkın bu yoldan geçmesi yasaklanmış

Sahil yolunun halkın kullanımına yasal olmayan yollarla kapatıldığı konusunda Bakan Ersoy’u defalarca Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmalarla uyardığını kaydeden Mürsel Alban, "Sahil yolu bırakması gereken Sayın Bakan kendisine ait olan otelin önündeki imar yollarını kendi parsellerine katıp, kendi kullanımına almış. Halkın bu yoldan geçmesi yasaklanmış. Ülkeyi yöneten Bakan kamuya, halka ait yolu kendi kullanımına almış. Kültür ve Turizm Bakanı’nın görevi buraları korumak ve halkın çıkarlarını kollamaktır." dedi.

Buraları sana yağmalatmayacağız

Söz konusu uygulama ile Bakan Ersoy’un asli görevi olan bakanlıkta değil ancak iş adamlığında son derece başarılı olduğunu gösterdiğini öne süren CHP Muğla Milletvekili Alban, "Muğla’yı, Torba’yı, burada yer alan halkın yolunu Sayın Bakan ve onun şirketlerinden korumaya çalışıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanı, Muğla’yı, Torba’ yı, kamuya ait alanları yağmalamayı, talan etmeyi, kendi şirketine peşkeş çekmeyi bırak. Buraları sana yağmalatmayacağız, talan ettirmeyeceğiz." diye konuştu.

Bakan Ersoy’un haksız ve hukuksuz bir şekilde halkın malı olan alanları işgal ettiğini kaydeden Mürsel Alban, "Sınır tanımaz ve sorumsuz bir biçimde halka ait plajların, yolların halka kapatılması, AKP’nin yağma ve talan düzenine turizmde kara bir örnek teşkil ediyor. Devleti şirket olarak gören zihniyet denizi bile parsellemiş durumdadır. Bu duruma asla geçit vermeyeceğiz." dedi.

Yorumlar
Burhan
16 Haziran 2020, Salı 10:55
Halkın ne işi var bol yıldızlı otelın biçhinde halk halka açık plajları kullansın ok...
Binhan Bozkurt
15 Haziran 2020, Pazartesi 10:52
Yazıklar olsun pess oda onlardan olmuş
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha