Haberler

Yunus Gürkan: Keşke diğer turizm fuarları da böyle yapılabilseydi!

Koronavirüs salgını sebebiyle iptal edilen Ortadoğu'nun en büyük turizm fuarı, 10 binin üzerinde katılımcıyla sanal alemde buluştu.

Yunus Gürkan: Keşke diğer turizm fuarları da böyle yapılabilseydi!

19 - 22 Nisan tarihleri arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleşecek olan Arabian Travel Market (ATM) 2020, koronavirüs salgını sebebiyle iptal edilmişti. Organizatörler fuarı sanal ortama taşıdı. 1-3 Haziran 2020 tarihleri arasında binlerce kişi üç günlük ATM Virtual etkinliğinde buluştu.

Gürkan: Benim için çok ilginçti, keşke diğer fuarlarda bu şekilde yapılsaydı

ATM'nin sanal fuarına Türkiye'den de katılım oldu. Global Sağlık Turizm Konseyi Disiplin Kurulu Başkanı ve Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Yüksek İstişare Kurulu üyesi Yunus Gürkan, ATM Virtual etkinliğiyle ilgili izlenimlerini paylaştı. Geleneksel ATM fuarına uzun yıllardır katıldığını ifade eden Gürkan, fuar organizatörlerinin çok hızlı bir şekilde organize olup 1. Sanal Ortam ATM Fuarı'nı gerçekleştirdiğini dile getirdi. Her yıl katıldıkları fuara bu sene sanal ortamda katılıp takip etmenin çok ilginç olduğunu belirten Gürkan şu ifadeleri kullandı: " Suudi Arabistan Turizm Bakanlığı ve İtalyan Turizm Kurulu ana sponsorluğu ve desteği ile hayat bulan fuarı keyifle takip ettim. Verilere bakacak olursak; dünya genelinde 10 binin üzerinde Turizm Profesyonelinin kayıt yaptırdığı bu ilk sanal ortam Turizm Fuarında, 3 gün boyunca 13 Canlı Webinar seansı gerçekleşti. Çoğunu keyifle takip edip dinledim. Kaçırdıklarımı da sonradan dinleme fırsatım oldu. Bunların yanı sıra kayda geçtiğine göre 10 adet yuvarlak masa toplantısının yanı sıra 5 speed networking platformu sonucunda 600 toplantının gerçekleştiği, 800 üzerinde karşılıklı birebir toplantının yapıldığı ATM Virtual 2020 Covit-19 gölgesinde Turizm tarihinde yerini aldı.

Gönül istiyor ki iptal olan ve ertelenen diğer turizm fuarları ve kongreler de aynı teknolojik yöntemleri kullanarak global platformdaki yerlerini koruyup Dünya Turizmine katkılarını devam etsin. Seyahat kısıtlamalarının olduğu, gruplar halinde bir araya gelmenin tehlike arz ettiği günlere Turizm profesyonellerine Networking fırsatlarını sunmaya devam etsinler."

Yorumlar (0)