Haberler

Üç gecelik kapalı otel turizmini Perşembe başlatıyoruz

KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç kapalı otel turizmiyle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Üç gecelik kapalı otel turizmini Perşembe başlatıyoruz

KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, ülkede charter seferler ile üç gecelik kapalı otel turizminin perşembe günü başlayabileceğini açıkladı.

Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) açıklamalarda bulunan Aktunç, kapalı otel turizminin 12 Nisan Pazartesi başlamasının öngörüldüğünü ancak kapalı turizm kapsamında yer alan otellere imzalatılacak taahhütnamenin Sağlık Bakanlığı tarafından tamamlanmasını beklediklerini ve bunun ardından kapalı otel turizminin perşembe günü başlamasını öngördüklerini söyledi.

Turistler için şu anda 1700 bileklik var

Serhan Aktunç, charter seferlerle üç gecelik kapalı otel turizmi için adaya gelecek turist sayısının ilk başlarda çok fazla olmasını beklemediklerini belirtti. Aktunç, “Gelecek olan turist sayısı ilk başta 700-800’den fazla olmayacak. Şu anda hem ev karantinasında olacaklar, hem de turistler için toplamda mevcut 1.700 bileklik var” dedi.

En fazla 3-4 gün kalabilecekler

Aktunç, kapalı turizm kapsamında charter seferlerle gelecek turistlerin adada en fazla 3 gece, 4 gün adada kalabileceğine işaret ederek, “Adaya Perşembe günü gelecek turistler Pazar günü çıkış yapacak. Bir sonraki sefer talebe göre yapılacak” diye konuştu.

Girne ve Bafra'daki 5 otelle başlayacak

İlk aşamada Girne ve Bafra bölgelerinde bulunan beş otelin kapalı devre turizmi kapsamında yer aldığını belirten Aktunç, bu otellerin Sağlık Bakanlığınca uymaları gerekli görülen kuralları belirleyen taahhütnameleri imzalayacaklarını söyledi.

Turistler otel dışına çıkamayacak

Bakanlık Müsteşarı Serhan Aktunç, taahhütnamelerde yer alacak olan bazı şartlar ile ilgili bilgi de vererek şöyle konuştu:

“Eğer bir otel kapalı turizme giriyorsa, kesinlikle otele charter seferlerle gelen turistler dışında hiçbir kişiyi almayacak. Ve charter uçuşuyla otele giriş yapanlar turistler de dışarıya çıkmayacaklar. Bunun denetimini de Turkcell, kolluk kuvvetleri ve otel güvenliği tarafından yapılacak. Bununla birlikte, otelde çalışan personel de otel dışına kesinlikle çıkmayacak. Otel lojmanında konaklayan otel çalışanlarının otele ulaşımı da otel güvenliğinin kontrolünde yapılacak.”

Oteller işletmecilerinin de adaya gelmelerinden önce turistlere gerekli kurallarla ilgili bilgi vermesi gerektiğini belirten Aktunç, “Turistlere kesinlikle misafir kabul edemeyecekleri, bunlara uymazlarsa gerekli önlemlerin alınacağı ve cezai işlemlerin yapılacağı bildirilmiş olacaktır” dedi.

Aktunç, turistlerin adaya gelmeden önce www.kktckarantina.com adresinden “Hep Güvende Kal” uygulamasını indireceklerini ve ayrıca en az üç gün içinde yapmış oldukları negatif PCR test sonuçlarını bu sisteme yüklemeleri gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)