Dertour Group, bölgedeki tatilcilerini acil şekilde geri getirmeye başladı.
Emirates ve Etihad Airways ile iş birliği yapan şirket, Dubai ve Abu Dabi’den Almanya’ya özel tahliye uçuşları düzenliyor. Sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen bu uçuşlarla, misafirlerin yaklaşık dörtte biri şimdiden bölgeden çıkarıldı. Yetkililer, yeni uçuşların güvenlik ve hava koridorlarına bağlı olduğunu belirtirken, hava trafiğinin hâlâ dinamik ve belirsiz bir süreçten geçtiğini vurguluyor.
Ücretsiz değişim ve iptal seçenekleri
Dertour, Ortadoğu’daki destinasyonlar için tüm turları 8 Mart’a kadar iptal etti. Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Ürdün, Umman ve Suudi Arabistan’a yönelik planlanan rezervasyonlar için müşterilere farklı destinasyonlara ücretsiz değişim hakkı sağlandı.
Körfez’deki aktarma merkezlerinden Maldivler, Mauritius, Seyşeller, Tayland ve Vietnam gibi uzak destinasyonlara seyahat eden yolcular da etkilendi. Dertour, bu nedenle sekiz charter uçağı organize ederek yolcuların güvenli dönüşünü sağlıyor.
Diğer tur operatörleri alarmda
Schauinsland Reisen, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman’a 10 Mart’a kadar planlanan tüm seyahatleri iptal etti. Yolculara 31 Mart’a kadar ücretsiz rezervasyon değişikliği imkânı sunuldu. TUI Group ise Orta Avrupa’ya yönelik tahliye uçuşları planlıyor. 6 Mart’ta Maldivler’den Frankfurt’a ve 8 Mart’ta Manchester’a yapılacak uçuşlarla krizden etkilenen tatilciler güvenle geri getirilecek. Şirket, 31 Mart’a kadar bölgeye yapılacak tüm seyahatler için ücretsiz değişim ve iptal seçeneğini sürdürüyor.
Kruvaziyer yolcuları da güvende değil
Kruvaziyer yolcuları için de dönüş planları hız kazandı. TUI Cruises, Dubai’de mahsur kalan yolcuları tahliye etmeye başladı. Mein Schiff 4’teki yolcuların bir kısmı, özel uçuşlarla Almanya’ya dönebildi. Diğer yolcuların dönüşü, Umman’ın başkenti Maskat veya Suudi Arabistan üzerinden organize edilecek. Mein Schiff 5 yolcuları için hafta sonundan itibaren özel tahliye uçuşları planlanıyor.