Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) yeni yönetim kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un başkanlık ettiği toplantıda, Türkiye turizminin mevcut durumu, gelir hedefleri ve tanıtım faaliyetleri değerlendirildi.
Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler, TGA Genel Müdürü Sinan Seha Türkseven, TGA Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fisunoğlu ile yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri Ahmet Bolat, Serkan Kaptan, Cengiz Haydar Barut, Hüseyin Gümrükçüler, Ece Tonbul, Oktay Aksoy, Mehmet Tanju İşler, Ercan Torunoğulları, Deniz Güler, Murat Yavuz, Metin İnan, Murat Başer, Hediye Güral, Mahir Özbek, Hüseyin Kurt ve Mehmet Akdağ katıldı.
Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TGA’nın yeni yönetim kurulu üyeleriyle ilk kez bir araya geldiklerini belirterek, “Türk turizmini artık yalnızca bölgesel değil, küresel ölçekte bir güç haline geldi. Sektör de yılı tarihi bir rekorla kapattı. Türkiye’nin 2025 yılı turizm geliri 65 milyar 231 milyon dolar, geçtiğimiz yıl 64 milyon ziyaretçi ağırladık, 2026 yılında 68 milyar dolar gelir hedefliyoruz. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.
Bakan Ersoy, Türkiye’nin tanıtım stratejisinde kullanılan “mini dizi” modelinin küresel ölçekte dikkat çektiğini vurgulayarak, "An Istanbul Story" dizisinin tek bir bölümünün 32 milyon izlenmeye ulaştığını, en düşük izlenen içeriğin bile 10 milyon görüntülenme aldığını ifade etti.
Yeni yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyen Ersoy, “Ülkemiz turizmini daha ileriye taşıyacak bu yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeni rekorlara hep birlikte imza atacağız” ifadelerini kullandı.