Haberler

Schengen ülkeleri turistlerden 5 Euro alacak

Avrupa Komisyonu’nun son yasa tasarısına göre Schengen Bölgesi’ne gelen gelen ve vize ihtiyacı olmayan turistlerden 5 Euro ücret talebinde bulunacağı belirtildi.

Schengen ülkeleri turistlerden 5 Euro alacak

Avrupa Komisyonu’nun sınırlarını daha iyi korumak amacıyla uygulamaya geçireceği ETIAS Programı, vizesiz geçiş yapan kişilere yönelik uygulanacak güvenlik tedbirlerini güçlendirmeyi planlıyor.

ETIAS Programı’yla vize istenmeyen ülkelerin vatandaşlarına yönelik güvenlik veya göç konusunda bir tehdit oluşturup – oluşturmadığı daha ciddi bir şekilde değerlendirilecek.

Avrupa Komisyonu’na göre bu uygulamayla Schengen Bölgesi’nin sınırlarında, güvenlik ve yasa dışı geçişler alanında daha etkin bir kontrol mekanizması oluşturulacak.

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamada hayata geçirilmesi planlanan bu uygulamayla turistlerin işlerini zorlaştırmaktan ziyade daha kolaylaştırıcı, ziyaretçi dostu bir yaklaşım sergilenmesi planlanıyor.

Bu uygulama kapsamında, Avrupa’ya vizesiz seyahat edenlere internet üzerinden başvuru zorunluluğunun getirilmesi hazırlanıyor. İnternet üzerinden bu başvuruyu gerçekleştirecek her kişiden 5 Euro alınması planlanıyor.

Ortalama 10 dakika sürecek başvuru işleminde ziyaretçilerin bir form doldurması istenecek. Doldurulan bu form 5 yıl için geçerli olacak.

Hayata geçirilmesi planlanan bu sistem Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Arjantin, Japonya dahil yaklaşık 60 ülkenin vatandaşlarını yakından ilgilendiriyor. Bu uygulama vize serbestisinin sağlanması durumunda Türkiye vatandaşlarını da kapsayacak.

Yorumlar (0)