Rusya vatandaşlarının yabancı ülkelerde yatırım yoluyla oturma izni veya vatandaşlık almak için talepleri artıyor. Skolkovo Realty ajansının araştırmasına göre, kasım 2021'de Rusya dışında bu amaşla konuta olan talep ekim ayına kıyasla yüzde 15 arttı.
Yüzde 20 arttı
2021 yılının 11 aylık (Ocak-Kasım arası) dönemi sonuçlarına göre, Rusya Federasyonu dışında oturma izni veya vatandaşlık almak için konut alımına yönelik talep sayısı 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 12 yükseldi. Analistler, 2019'a kıyasla genel artışı yüzde 20 olarak hesapladı.
En popüler ülkeler arasında Türkiye'de var
Hali vakti yerinde Ruslar arasında en popüler ülkeler Portekiz, Saint Kitts ve Nevis, Grenada, Türkiye ve Karadağ olarak sıralandı.
Uzmanların tahminine göre, yatırım yoluyla oturma izni- vatandaşlık segmenti daha da artacak. 2022'de yabancı pasaport talebinin 1,5 kat artmasını bekliyorlar.
Lenta.ru'nun haberine göre, varlıklı Ruslardan yurt dışında konut almak isteyenlerin yüzde 66'ı oturma izni veya vatandaşlık almak istiyor. Kalan yüzde 34'ünün ise Rusya'dan ayrılmayı düşünüyor ama belli bir süre yaşamak veya yatırım amacıyla gayrimenkul satın almak istiyor.