Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane, Anadolu Ajansı muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Dünya Gazetesi’nin yer verdiği habere göre Mehmet Nane’nin verdiği demeçte ön plana çıkan satır başlıkları şu yönde:
40 yeni noktaya uçacak kapasitemiz var
Mehmet Nane, 2017 yılında Pegasus’un uçmayı planladığı yeni rotalar hakkında, “Sivil Havacılık Kurumu’nda bekleyen 40 tane yeni başvurularının olduğunu ve bunların onaylanması halinde hepsine uçabilecek kapasitelerinin bulunduğunu” belirtti.
2017’ye umutlu bakıyoruz
Nane, 2016 yılı için sektörün yurt dışı kaynaklı bazı sorunlardan etkilendiğini söyleyerek; yurt dışından Türkiye’ye gelen trafikte sorunlar yaşandığına işaret ederek, 2017 yılında bunun düzeleceğini ifade etti.
Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalara ve bunun bilet fiyatlarına nasıl yansıyacağına da değinen Nane, kurdaki oynaklığın uçak biletlerine ne zaman zam olarak yansıyacağını söylemenin mümkün olmadığını söyledi.
Yakıt desteğinin kapsamı genişletilmeli
Son olarak charter uçuşlara verilen yakıt desteğine de değinen Nane; “bu desteğin kapsamının genişletilerek uçak şirketlerine de teşvik verilmesi gerektiğini ve bu yöndeki taleplerinin ilgili bakanlığa ilettikleri belirterek; “teşvikin sadece misafir getirenlere değil, o misafirleri taşıyan uçaklara da verilmesi gerektiğini” kaydetti.