Global Yatırım Holding son yıllarda kruvaziyer limancılıkta adeta bir başarı hikayesi yazdı. Yaptığı hamleler ve operasyonlar, grubu global pazarda yüzde 10’luk payla liderliğe taşıdı.
Kruvaziyer gelirleri sıfırlansa da karamsar değil
Capital'den Nilüfer Gözütok Ünal'a röportaj veren Global Yatırım Holding’in patronu Mehmet Kutman, “Ülkemizden çıkan ve dünya çapında lider konumda olan tek Türk şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz. Kruvaziyer liman yönetiminde dünyanın en büyük şirketi olarak tescilli ve bu alanda tek şirketiz” diyor. Her ne kadar pandemi kruvaziyer sektörünü olumsuz etkileyip gelirleri sıfırlasa da Kutman, karamsar değil. Hatta 2021’de normale döneceğini düşündüğü sürecin olumlu etkisi olduğunu ifade ediyor.
Artık limanlar arayıp 'Bizi al' diyorlar
Kruvaziyer şirketlerinin pandemide borç altında kalmasının kendilerine çok önemli bir kapı açtığını belirten Kutman, “Eskiden onlarla liman alımında rekabet ediyorduk. Şimdi rekabet lehimize döndü. Bugün artık limanlar uzun süreli işletme hakları için iletişime geçip, ‘Bizi al’ diyor” diye konuşuyor. Şu an 11 limanla özel görüşme içinde olduklarını da paylaşan Kutman, önümüzdeki yıl portföye en az 4 yeni liman ekleyeceklerini ve 3-4 yılda kruvaziyer liman işletmeciliği alanında dünya piyasasının yüzde 30’unu almak istediklerini açıkladı.
Antalya Limanı'nın işletme hakkını neden sattı?
Mehmet Kutman, " Antalya Limanı’nın işletme hakkını 140 milyon dolar karşılığında sattınız. Başka satışlar da olacağını söylüyorsunuz. Neden konteyner işinden çıkıp sadece kruvaziyere konsantre olma kararı aldınız?" sorusunu şöyle cevapladı: " Amacımız stratejik olarak kruvaziyer limanlarına konsantre olmak. Global Yatırım Holding olarak ülkemizden çıkan ve dünya çapında lider konumda olan tek Türk şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz. Fiili anlamda kruvaziyer liman yönetimi alanında dünyanın en büyük şirketi olarak tescilli ve bu alanda tek şirketiz. Portföyümüzde 4 kıtada 13 ülkede 19 kruvaziyer limanı bulunuyor. 2019 yılında 2 ticari limanımız da dahil olmak üzere liman iş kolumuzun gelirleri yıllık bazda yüzde 12’lik artış göstererek 668,5 milyon TL, FAVÖK ise yıllık bazda yüzde 7’lik artışla 432,1 milyon TL olarak gerçekleşmişti. Pandemi olmasaydı bizim limanlarımızdan bu yıl 20 milyona yakın yolcu geçmesi bekleniyordu. Bunların her biri nihayetinde bir büyükelçi. Buralarda bir nevi Türkiye’nin de reklamı oluyor. Türkiye’de Ege ve Bodrum limanı bize ait. Pandemi nedeniyle 2 milyona yakın kruvaziyer yolcusu Türkiye’ye gelemedi. Sadece kruvaziyer ayağındaki gelmeyen yolcunun Türkiye’ye finansal etkisi 500-800 milyon dolar arasında."