Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Başkanı Zafer Süral, kredi kartı limitlerinin azaltılması kararının ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Süral, “Kredi kartı limitlerinin düşürülmesi bazı kullanıcıların planlarını zorlaştırıyordu. Biz de bu sürecin olumsuz etkilerini azaltmak için bankalarla alternatif çözümler üzerinde görüştük” dedi. Süral, yapılan görüşmelerin ardından kullanıcıların planlarını gerçekleştirmelerini engelleyecek durumların büyük ölçüde ortadan kaldırıldığını belirterek, “Artık limit veya engel sorunu olmadan herkes planlarını rahatlıkla yapabilecek” diye konuştu.
İç pazar ve sektör için önemli adım
Açıklamasında, sektörün ve kullanıcıların ihtiyaçlarının dikkate alındığını vurgulayan Süral, “Yapılan düzenlemeler hem iç pazarı hem de kullanıcıları doğrudan destekliyor. Önümüzdeki dönemde sektör temsilcileri ve vatandaşlar güvenle planlarını sürdürebilecek” dedi. Süral ayrıca, “Bu adımlar sayesinde iç pazardaki hareketlilik korunacak ve ekonomide olumsuz bir etki yaşanmayacak. Herkesin yüzü gülecek” ifadelerini kullandı.
Herkes için rahatlama
Süral, planlarını ertelemek zorunda kalan kullanıcılar için ekstra imkânlar sağlandığını aktararak, “Herkes çeşitli seçeneklerden faydalanarak planlarını kesintisiz gerçekleştirebilecek. Hem sektör hem vatandaşlar için bu çok önemli bir rahatlama” diye konuştu.