TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya seçim gezileri kapsamında Marmarisli acentalarla buluştu. Marmarisli acentalar karşı karşıya oldukları birçok sorunu Firuz Bağlıkaya ile paylaştı.
Transferde dahi büyük zorluklar yaşıyoruz...
Toplantı kapsamında; diğer bölgelerde olduğu gibi Marmarisli acentaların da “transfer” operasyonlarını yaparken dahi büyük zorluk yaşadıkları, bilet acentalarının da önemli sıkıntılarla karşı karşıya oldukları gözlemlendi.
Özellikle online satış yapan havayolu şirketleri karşısında zor durumda kalan ve haksız rekabetle mücadele etmeye çalışan Marmarisli acentalar büyük sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.
"Sektör daralırken her gün iki yeni acenta açılıyor"
Bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini sunan Bağlıkaya; şu açıklamalarda bulundu: “Sektör daralırken, her gün iki yeni acenta açılıyor. Pasta küçülürken, rekabet edemeyen acentalar kapanmak zorunda kalıyor. Ayakta kalmaya çalışanlar ise eleman çıkartıyor. Değişim Hareketi olarak bu gidişe son vereceğiz.”
Yeni seyahat acentalarının açılmasını engelleyerek, sektörü regüle edeceklerini açıklayan Firuz Bağlıkaya; belge devrinin önünü açarak, “acenta belgesinin” değerli hale gelmesini sağlayacaklarını söyledi.
Firuz Bağlıkaya, belgelerin yeniden değer kazanmasıyla acentaların en azından TÜRSAB belgelerini teminat olarak kullanabileceklerini belirtti.
"TÜRSAB ticaret ile uğraşmayacak"
100 acenta temsilcisinin katıldığı toplantıda TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya; sektörün en önemli sorununun TÜRSAB’ın asli işleriyle ilgilenmeyerek ticarete ağırlık vermesi olduğunu ve bu durumun sorunlarının dağ gibi büyümesine sebebiyet verdiğini söyledi.
"TÜRSAB’ın itibarını arttırmak için oyunuzu mutlaka kullanın"
“Mesleğinize sahip çıkın!” diyerek; Marmaris acentalarını genel kurula katılmaları yönünde teşvik eden Bağlıkaya; kongreye olan yüksek katılımın kamu tarafından da mutlaka olumlu karşılık göreceğini ve dolayısıyla TÜRSAB’ın itibarını arttırmak için mutlaka oy kullanılması gerektiğini belirtti.
Toplantı “Değişim Hareketi”ni destekleyen Marmarisli acenta temsilcilerine rozet takılmasıyla sona erdi.