Haberler

İstanbul Havalimanı'na uçaklar inemedi, TMMOB yaptığı uyarıyı hatırlattı!

Dün İstanbul Havalimanı'nda olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıda uçak iniş yapamadı. Bazı uçaklar havada tur atarken bazıları başka havalimanlarına yönlendirildi. TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Çelik havalimanıyla ilgili 2014'te yaptıkları uyarıyı hatırlattı.

İstanbul Havalimanı'na uçaklar inemedi, TMMOB yaptığı uyarıyı hatırlattı!

Dün İstanbul Havalimanına inemeyen ve yakıt kritiğine giren bazı uçaklar başta Çorlu Havalimanı olmak üzere çevre havalimanlarına yönlendirildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı'ndan yapılacak seferlerde gecikmeler yaşandı. Cumhuriyet'e ulaşan bir Berlin-İstanbul yolcusu, uçaklarının Çorlu'ya acil iniş yaptığını belirterek, 7 saattir Çorlu Havalimanı'nda bekletildiklerini, yakıt ikmali yetersizliğinden dolayı havalimanından ayrılamadıklarını ve 7 uçağın Çorlu'da bekletildiğini söyledi. Yolcu ayrıca, uçaktan çıkarılmayacaklarını ve gıda yetersizliği bulunduğunu da aktardı.

'Rüzgar etkisi'

Ajansların geçtikleri haberde ise İstanbul Havalimanı'ndaki bazı seferlerde öğleden sonra etkisini artıran sağanak ve rüzgar nedeniyle aksamalar yaşandığı “kümülonimbus (Cb) bulutlarının havalimanı çevresinde yoğunlaştığı belirtildi. Havacılık sitesi AirportHaber ise uçakların tur atmasının nedeninin rüzgardan kaynaklandığını belirten haber yayınladı.

'Biz demiştik'

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Çelik Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada konuyla ilgili şunları söyledi: İstanbul Havalimanı’nda bugün olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıda uçağın iniş yapamadığı ve Çorlu’ya yönlendirildiği haberleri kamuoyuna yansıdı. Biz demiştik demeyi sevmeyiz ama 2014 yılında biz demiştik.

TMMOB İKK, kendi bünyesinde oluşturduğu 3. Havalimanı Çalışma Grubunun yaptığı araştırmaların sonucunu bir rapor haline getirmiş ve kamuoyuyla paylaşmıştı. Raporda "Proje ekolojik ve jeolojik kriterler, zemin özellikleri, kazı ve dolgu alanları, kent bilimi ve uçuş güvenliği açısından kabul edilebilir değildir" denilmişti.

Uçağın rüzgarı yandan ya da arkadan alması tehlikeli

Raporda şu ifadeler yer almıştı: "Proje alanı ise doğrudan deniz üzerinden gelen rüzgarlara açıktır. Uçuş için uçağın gelen rüzgarı önden alması gerekir. Yandan ya da arkadan alması tehlikelidir. Ayrıca Türk Hava Yolları Teknik Birimi'nin Karadeniz tarafından gelen rüzgarlar sebebiyle projeye onay vermediği bilinmektedir."

Yorumlar (0)