Havayolu yazılım ve teknoloji sektöründe dünyanın en büyük üç firmasından biri olan Hitit Bilgisayar Sistemleri pandemi döneminde de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. TÜRSAB TV’de yayımlanan “Mehmet Güneli ile Seyahat Teknolojileri” programına konuk olan Hitit Bilgisayar Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç, markanın hem yerel hem global projelerine devam ettiğini, kargo tarafında büyüdüklerini, Turquality sürecini tamamlanmak üzere olduklarının altını çizerken turizm sektöründe Global Dağıtım Kanalları olarak bilinen GDS (Global Distibution System) yatırımı için de çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Karaağaç, konuya ilişkin şunları dile getirdi:
“GDS aslında havayollarına ciddi bir maliyet kalemi. Bizim getirdiğimiz çözüm bu maliyeti büyük ölçüde düşüren bir yapıya sahip. Biz her zaman hava yollarının dağıtım kanallarını kendileri kontrol edebilmesi gerektiğini savunduk. Hem GDS’lerin mali yükünden kurtaran hem de kendisi acente yönetimini yapmayıp IATA BSP üzerinden ödemelerini yapabildikleri bir network’ün oluşturulmasını sağlıyoruz. Bu sistem bütün GDS özelliklerine sahip olacak ama öte yandan GDS’lerin getirdiği o mali yükü havayollarına vermek istemiyoruz. Dağıtım kanalları olarak arkasında bütün o gücü sağlamayı hedefliyoruz.
Şu an Pakistan Havayolları bunu kullanıyor. Orada bu yapıyı oluşturduk, 4 binin üzerinde acentamız var. Onlar bir süredir ilk aşamasını kullanıyorlar. Yerel firmalarla çalışıyoruz. Hedefimizde Orta Doğu, Türki Cumhuriyetler gibi bölgeler ve yakın coğrafyalar var. Afrika’da belli bölgeler var. Çünkü burada çalıştığımız firmalar bulunuyor. Sonrasında bütün globale yayılmayı hedefliyoruz. Potansiyelimizde bizim hizmet verdiğimiz havayolları mevcut ama tabii bunun bir sınırlaması yok. Bizden hizmet almayan bir havayolunu da sisteme bağlayıp satışını yapabiliriz. Sertifikasyonu 9 ülkede tamamlamış bulunuyoruz. Giderek, yayarak bu ağı genişleteceğiz.”