Haberler

Galataport-Tarihi Yarımada arasında turistlere özel tramvay dönemi başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME’de alınan kararla, Galataport’a kruvaziyer gemileriyle gelen turistlerin Sultanahmet ve Beyazıt’a özel tramvay seferleriyle, duraksız şekilde ulaştırılması kararlaştırıldı.

Galataport-Tarihi Yarımada arasında turistlere özel tramvay dönemi başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, Galataport ile Tarihi Yarımada arasındaki turizm taşımacılığına yönelik önemli bir düzenleme kabul edildi. Alınan karara göre, kruvaziyer gemileriyle Galataport’a gelen turistler, Sultanahmet ve Beyazıt bölgelerine özel olarak tahsis edilecek tramvay seferleriyle duraksız şekilde taşınacak.

Toplantı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin başkanlığında Eyüpsultan’daki Artİstanbul Feshane’de gerçekleştirildi. Gündemde, Galataport ile Tarihi Yarımada arasındaki turizm servis taşımacılığı faaliyetlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin teklif ele alındı.

Servis araçlarına yasak kararı

UKOME’de yapılan oylama sonucunda, Sultanahmet ile Galataport arasında hizmet veren turizm servis araçlarının bölgeye girişlerinin yasaklanması da kabul edildi. Böylece Tarihi Yarımada’daki yoğunluğun azaltılması ve kruvaziyer yolcu trafiğinin raylı sistemle yönetilmesi hedefleniyor.

Toplantıda ayrıca, Büyükçekmece Cep Otogarı ile Silivri Otogarı arasında şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan araçlara ilişkin yeni bir düzenleme de karara bağlandı. Buna göre söz konusu araçların D100 kara yolunu kullanmaları yasaklanırken, ulaşımın TEM otoyolu üzerinden sağlanması benimsendi.

 

Yorumlar (0)