Kayseri’de düzenlenen Kültür Yolu Festivali nedeniyle basına açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, festivallerin düzenlendikleri şehirlerin ekonomisine çok büyük katkılarda bulunduğunu iddia etti.
Düzenlendiği şehirlerde otellerin tamamen dolduğunu ileri süren Ersoy, esnafın da 9 günlük festival süresince, 3 aylık cirosuna ulaşan miktarlarda iş yaptığını iddi etti.
Ersoy iddiasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Şehrin ekonomisine ve turizmine çok olumlu yansıyor. Çok ciddi bir trafik oluşuyor. Önce şehrin içinden festivalin olduğu noktalar bir trafik oluşuyor. Aynı zamanda komşu şehirler başta olmak üzere mega şehirlerden yine festivalin gerçekleştiği ilimize çok ciddi bir trafik oluşuyor. Sektör temsilcileriyle konuştuğumuzda, özellikle otellerin tamamen festival boyunca dolu olduğunu öğreniyoruz. Esnafla yaptığımız festival sonrasında yaptığımız toplantılarda görüşmelerde, 9 gün içinde 1 aylık, 2 aylık, 3 aylık cirolarını gerçekleştirdikleri ve çok mutlu olduklarını görüyoruz. Bu da bizi daha fazla motive ediyor.”