Haberler

Ersoy'dan TÜRSAB'ı tasfiye planı!

TÜRSAB ve Bakanlığın birlikte uzun uğraşlar sonucu hazırladığı 1618 sayılı yasayla ilgili taslağın kanunlaşması beklenirken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan şok bir açıklama geldi. Ersoy, TÜRSAB'ın hazırladığını dikkate almayacaklarını belirterek yeni bir yasa tasarısını Meclis'e sevk edeceklerini söyledi.

Ersoy'dan TÜRSAB'ı tasfiye planı!

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde 9 aylık turizm verilerini değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 1618 sayılı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yasasını değiştireceklerini açıkladı.

TÜRSAB'ın hazırladığının dışında yeni bir yasa tasarısı hazırladık

Ersoy konuyla ilgili olarak “1618 sayılı yasada değişikliğe gidiyoruz. Çağın gerisinde kalmış bir yasa. Bununla ilgili detaylı yasa çalışmasına başladık. İlgili kurum görüşlerini de almaya başladık. Bunu da en kısa sürede Meclis’e göndererek yasalaşmasını sağlayacağız.” diye konuştu.

Bakan Ersoy, söz konusu yasal düzenlemenin daha önce TÜRSAB'ın görüşleri alınarak hazırlanan taslak üzerinden mi yapıldığı, yoksa sıfırdan bir çalışma mı yapıldığı yönündeki soruya ise “O taslak TÜRSAB tarafından hazırlanmıştı ve sadece TÜRSAB’ın görüşlerini yansıtıyordu. Biz sektörün tüm taleplerini göz önüne alarak yeni bir yasa tasarısı hazırladık.” dedi.

İddia: Belirli sayıda üyeye ulaşanlar ayrı birlik kurabilecek

Bakan Ersoy'un bahsettiği yasa tasarısında Hac ve umre acentaları, Sağlık Turizmi acentaları gibi alanlarda belli bir sayıda üye kaydedenlerin TÜRSAB dışında ayrı birlik olabileceğine yönelik maddenin de bulunduğu iddia ediliyor.

Yorumlar (0)