Filipinler’in Negros Occidental eyaletinde bulunan Campuestohan Highland Resort, sıra dışı mimarisiyle dünya gündemine girdi.
Dövüş horozu şeklinde tasarlanan dev yapı, 35 metre yüksekliğiyle “dünyanın en yüksek horoz şeklindeki binası” unvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Gerçekçi dış görünümüyle dikkat çeken otel, aynı zamanda bölgenin kültürel ve ekonomik simgelerinden biri olan horoz yetiştiriciliği sektörüne gönderme yapıyor.

Dev horoz otelde 15 oda bulunuyor
Campuestohan Highland Resort bünyesinde inşa edilen otelin içinde 15 tam donanımlı ve klimalı oda yer alıyor.Tamamen horoz formunda tasarlanan yapı, uzaktan bakıldığında dev bir heykeli andırıyor. Yapının özellikle sosyal medyada büyük ilgi gördüğü ve bölgeye turist çekmesi beklendiği belirtiliyor.
Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi
35 metre yüksekliğindeki yapı, Guinness tarafından resmen “dünyanın en yüksek horoz şeklindeki binası” olarak kayda geçirildi.Projeyle birlikte Filipinler’in sıra dışı turizm yapıları arasında yeni bir simge kazandığı ifade ediliyor.
Proje bölgenin kültürel simgesine gönderme yapıyor
Tesis müdürü Ricardo Cano Gwapo Tan, yapının yalnızca turistik bir yatırım olmadığını söyledi. Tan, horoz yetiştiriciliği sektörünün bölgede milyonlarca kişiye istihdam sağladığını ve şeker sektöründeki durgunluk dönemlerinde ekonomiyi ayakta tutan alanlardan biri olduğunu ifade etti.
İnşaat 2023’te başladı
10 Haziran 2023’te yapımına başlanan dev otelin, Eylül 2024 itibarıyla tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor. Yetkililer, projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki turizm hareketliliğinin daha da artmasını bekliyor.