Haberler

Depremin turizm sektöründen kopardığı canlar!

Kahramanmaraş merkezli depremin turizm sektörü için de bilançosu ağır oldu.

Depremin turizm sektöründen kopardığı canlar!

Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin turizm sektörü için de bilançosu ağır oldu. Depremde enkaz altında kalan çok sayıda rehber ve seyahat acentası sahibi de yaşamını yitirdi.

Depremde hayatını kaybeden acentacılar!

10 ilde yaşanan depremde seyahat acentaları ve yakınlarından da hayatlarını kaybedenler oldu. TÜRSAB, hayatlarını kaybeden acentacılar ve yakınları için taziye yayınladı. Şimdiye kadar hayatlarını kaybettikleri belli olan isimler şöyle: " Fatih Koşar Turizm’in sahibi Ali Koşar ve ailesi. KCM Gülsün Turizm’in ortaklarından Gül Altun. MFU Turizm’in ortaklarından Fatih Yüksel. Solmaz Turizm’in sahibi Mehmet Solmaz’ın ailesi hayatını kaybetti. Osmaniye Platin Turizm'in sahibi Menderes Çetinkurt deprem felaketinden yaralı olarak kurtarıldı, eşi Gökçen Çetinkurt, kızı Nazlı Çetinkurt ve ablası vefat etti. TÜRSAB GAP BTK'ya bağlı Güzelbulut Turizm’in sahibi Mehmet Güzelbulut’un ablası Nuran Ataç ve eniştesi Mehmet Ataç depremde vefat etti." TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya'da depremde hayatını kaybeden acentacılar ve yakınları için sosyal medya hesabından taziye dileklerini iletti.

30 rehber Adıyaman'da otel enkazında can verdi

Depremin turizm sektörü için en büyük kaybı Adıyaman'da yaşandı. Adıyaman'da uygulama eğitimine giden 43 kişilik rehber grubunun konakladığı Isias Hotel'in enkazında 30 rehber ve rehber adayı hayatını kaybetti. Yıkılan otelin enkazında vefat eden rehberlerin isimleri şöyle: Mehmet Kalaycı, Johanna Carolina Kap, Aykut Bulut, Turgut Mustafa Yedek, Ukba Alhomsi, Tahsin Cem Efe, Fikri Töre, Müzeyyen Gökçen, İmran Aydoğdu, Önder Cırık, Emin Uysun, Ömer Tabarlı, Kağan Yıldız, Umut Ulaş Tan, Ozan Koç, Samet Burak Bingöl, Hazal Baytekin, Çiğdem Şimşek, Çağkan Yılmaz, Nazımcan Hartlap, Tayfun Dal, Tamer Özdoğru, Sefa Veysel Yaşar, İdris Talha Kartav, Bahtiyar İsrafioğlu, Ali İsrafiloğlu, Ali Osman Aydın, Hasan Öz, Etem Yedek ve Lenur Seyfettinoğlu.

Hatay'da 2 rehber hayatını kaybetti

Depremde Hatay'da oturdukları evde yakalanan 2 turist rehberi hayatını kaybetti. Konuyla ilgili Turist Rehberleri Birliği'nden(TUREB) yapılan açıklamada " Hatay'da ikamet eden ve deprem esnasında hayatını kaybeden rehber meslektaşlarımız Saygın Kırıkçı ve Aytuğ Kırıkçı ile ailelerine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kıymetli meslektaşım, MFU Turizm’in ortaklarından Fatih Yüksel’in meydana gelen deprem felaketinde vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim.

Yorumlar (0)