Haberler

Bunu yapan acenta indirim hakkını kaybedecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı acentalara sunulan indirimli müze biletleriyle ilgili önemli bir uyarı yaptı.

Bunu yapan acenta indirim hakkını kaybedecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü Strateji Geliştirme ve Gelirler Müdürlüğü (DÖSİMM) acentalara sunulan indirimli müze biletleriyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaklaşık 20 yıldır Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanlığı’na bağlı seyahat acentelerinin desteklenmesi ve Bakanlığa bağlı müze ve örenyerlerine yapacakları ziyaretlerin planlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla indirimli “Acente Bilet”i temin edildiği hatırlatıldı.

Bu kapsamda, 1 Haziran 2019 tarihi itibarıyla A grubu seyahat acentelerine verilen indirimli fiziki acente bileti yerine içerisine parasal bakiye yüklenen ve istenilen müze ve örenyerinde kullanıldığında giriş ücreti üzerinden yüzde yirmi (% 20) oranında indirim sağlayan “Acente Kart” uygulamasına geçildiği belirtildi.

Bu uygulama ile mevcut fiziki acente biletleri yürürlükten kaldırıldığı ve yerine getirilen “Acente Kart” sistemi ile istenilen miktarda bakiye yükleme imkanı sağlandığı ifade edildi.

Bireysel kullananların hakları sona erdirilecek

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: " A grubu seyahat acentelerine sağlanan indirimli müze ve örenyeri geçiş haklarını bireysel kullanıma konu eden ve “Müze ve Örenyerlerinde Bilet ve Bilet Ürünlerinin; Tasarımı, Geliştirilmesi ve Satış Kanallarının Yönetimine İlişkin Kiralama” sözleşmesi hükümlerine aykırı hareket eden seyahat acentelerinin indirimli geçiş haklarının tedbiren geçici bir süre ile askıya alınması, yapılan yazılı uyarılara ve alınan önlemlere rağmen aykırılıkların devam etmesi durumunda ise ilgili acentelerin indirimli Acente Kart alma haklarının sona erdirilmesi, bu kapsamda yürütülecek işlemlere ilişkin sürecin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünce yürütülmesi 26.06.2019 tarih ve 256 sayılı Bakanlık Makamı Onayı ile uygun bulunmuştur. İlgililerine ilanen duyurulur."

Yorumlar (0)