Berlin Brandenburg Havalimanı (BER), Berlin ve Brandenburg eyaletlerinde yaz tatilinin başlamasıyla birlikte yoğun bir yolcu trafiğine hazırlanıyor.
Havalimanı yönetimi, yaz sezonu boyunca yaklaşık 3,7 milyon yolcuya hizmet verilmesinin beklendiğini duyurdu. Beklenen yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemindeki seviyelerle büyük ölçüde benzerlik gösteriyor.
İlk yoğunluk temmuzda yaşanacak
Yaz tatilinin ilk beş gününü kapsayan 8-12 Temmuz tarihleri arasında yaklaşık 400 bin yolcunun BER'i kullanması bekleniyor.
10 Temmuz, 21 Ağustos ve 23 Ağustos tarihlerinin ise yaklaşık 90 bin yolcuyla yaz sezonunun en yoğun günleri olacağı tahmin ediliyor.
Türkiye en çok tercih edilen rotalar arasında
Yaz sezonunda BER'den en fazla tercih edilen destinasyonlar arasında İspanya, Türkiye, Birleşik Krallık, İtalya ve Yunanistan yer alıyor. Havalimanındaki en yoğun operasyonu ise easyJet, Ryanair ve Eurowings gerçekleştirecek.
Havayolları kapasite artırdı
Artan yaz talebiyle birlikte birçok hava yolu şirketi Berlin çıkışlı uçuş kapasitesini genişletti. Wizz Air, geçen yılın aynı dönemine göre Berlin çıkışlı kapasitesini yüzde 90'ın üzerinde artırarak 12 farklı destinasyona hizmet vermeye başladı.
Eurowings ise BER'de iki ilave uçağını filosuna dahil ederek Londra, Lizbon, Saraybosna, Olbia, Napoli ve Kavala hatlarını açtı. Şirket ayrıca Palma de Mallorca seferlerinin frekansını da artırdı.
Yaz sezonuna yeni rotalar eklendi
BER'in yaz uçuş ağına bu sezon yeni destinasyonlar da katıldı. AJet'in Bodrum seferleri, Air Uniqon'un Sylt uçuşları ve Middle East Airlines'ın sezonluk Beyrut hattı, yaz döneminde hizmete giren yeni rotalar arasında yer aldı.
Yeni hatlar ve artırılan uçuş kapasitesiyle Berlin Brandenburg Havalimanı'nın yaz sezonunda Avrupa'nın en hareketli hava ulaşım merkezlerinden biri olması bekleniyor.