İlk olarak Flynas’ın, Türkiye operasyonlarına 2011 yılında 70 bin koltuk kapasitesiyle başladığını hatırlatan Sky Turizm CEO’su Bedirhan Bayka, 6 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 550 bin koltuk kapasitesine ulaştıklarını söyledi.
Trabzon’dan Arabistan’ın iki kentine direkt uçuş
Bayka, 2018 yılı için en önemli hedeflerinin Suudi Arabistan’ın Riyad kentinden ve El Kasım bölgesinden Trabzon’a yönelik direkt uçuşların başlatılması olduğunu ifade etti. Uçuşların yoğun sezonda, Haziran ve Eylül ayları arasında düzenleneceğini söyleyen Bedirhan Bayka, yeterli talebin sağlanması halinde bu sürenin uzatılacağını belirtti. Bayka, ilk etap 25 bin koltuk kapasitesi sunacaklarını sözlerine ekledi.
“Trabzon uçuşlarında etkin rol oynadık”
Trabzon’a düzenlenecek uçuşların Karadeniz turizmine önemli katkı sağlayacağını dile getiren Bayka; sözlerine şöyle devam etti: “Biz Sky Turizm olarak Flaynas’ın Türkiye genel satış acenteliğini de (GSA – General Sales Agent) yürütüyoruz. Flynas’a Türkiye pazarında pazarlama - satış alanında ve bilgi alışverişi bakımından önemli katkılarımız oldu. Trabzon’a direkt uçuş düzenleme kararı alınırken; bizim etkimiz önemli derecede rol oynadı. Trabzon’a düzenlenecek direkt uçuşlarla Karadeniz turizmine önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Trabzon ve Rize çevresine daha fazla turist çekerek bölgedeki tatil sezonunu uzatmayı amaçlıyoruz. Sezonu daha geniş aylara yaymak istiyoruz.”
Hac ve Umre uçuşlarında önemli fiyat avantajı
Sky Turizm CEO’su Bedirhan Bayka, son olarak Flynas’ın Hac ve umre operasyonları hakkında açıklamalarda bulundu.
Bayka, “low cost” havayolu firması olmaları nedeniyle hac ve umre operasyonu düzenleyen acentelere cazip fiyatlarla teklif sunduklarını belirterek; acentelerin ihale paketi hazırlarken müşterilerine daha uygun fiyat sunduklarını böylece Hacı adaylarına ve umre turu katılımcılarına önemli fiyat avantajı sağladıklarına dikkat çekti.
Hac ve Umre’ye yönelik charter seferler
Şu an için Hac ve Umre uçuşlarını sadece Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gerçekleştirmeleri nedeniyle Anadolu’daki potansiyel müşterilerine tam anlamıyla ulaşamadıklarını dile getiren Bayka; önümüzdeki sene bu sıkıntıyı da charter seferler sayesinde aşmayı planladıklarını söyledi.
Bedirhan Bayka, yeterli talebin oluşması halinde gelecek sezon için hacı adaylarına yönelik Kayseri, Gaziantep, Erzurum ve Ankara’dan charter seferler düzenleyebileceklerini ifade etti.
Flynas’ın 10. yıl kutlama yemeğinde markanın Türkiye Genel Satış Acenteliği’ni yürüten Sky Turizm’in CEO’su Bedirhan Bayka’ya desteklerinden dolayı teşekkür plaketi sunuldu