Ege genelinde sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran gök gürültülü sağanak yağış, birçok kentte su baskınlarına neden oldu. İzmir’den Antalya’ya kadar uzanan bölgede etkili olan sağanak ve fırtına, günlük yaşamı durma noktasına getirdi.
Aydın’da bulunan bir termal otelin istinat duvarı, şiddetli yağışların ardından oluşan sel sularına dayanamayarak çöktü. Duvarın yıkılmasıyla birlikte dere yatağından gelen sular otelin içine doldu.
Yaşanan tehlike üzerine otelde konaklayan yaklaşık 600 turist için acil durum kodu verildi. Gece yarısı başlatılan tahliye çalışmaları kapsamında turistler, ekipler tarafından güvenli bölgelere sevk edildi. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenildi.