Haberler

Almanya pazarı iddialı dönüyor: Açığı kapatırız

Alman Seyahat Birliği (DRV) Yurtdışı Komisyonu Başkan Yardımcısı Önder Sancarbarlaz Almanya pazarındaki rezervasyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Almanya pazarı iddialı dönüyor: Açığı kapatırız

Alman Seyahat Birliği (DRV) Yurtdışı Komisyonu Başkan Yardımcısı Önder Sancarbarlaz, Rusya ve Ukrayna’da yaşanan kayıpların kesinlikle Almanya pazarından telafi edilebileceğini söyledi.

Bu yıl Almanlar rekor seviyede gelecek

Almanya'dan Türkiye rezervasyonlarının bu yıl rekor seviyede başladığını belirten Sancarbarlaz sözlerine şöyle devam etti: " Ocak ayında 2019’un rakamlarını bile geçtik. Son haftalarda Almanya’daki tur operatörlerinin hepsi ocak ayında yüksek talep olduğunu bildirdi. Sadece son birkaç gündür Ukrayna meselesi nedeniyle bir yavaşlama oldu. Bu yıl Almanlar rekor seviyede gelecek. Almanya ve Batı Avrupa pazarları çok daha iddialı bir şekilde dönüyor. Yaz sezonunda bütün pazarların aynı anda açılmasından ve otellerin bunu kaldıramamasından korkuyordum. Rusya-Ukrayna’nın pazardaki payının düşmesi nedeniyle 2022'de otellerde yığılma olmayacak. Türkiye’ye 2022 yılında 10 milyon Rus ve Ukraynalı gelecekti. Savaş başka ülkelere sıçrarsa insanlar korkar, tatile gitmez. Ama olağan koşullarda Almanya ve Avrupa pazarları bu iki ülkedeki açığı kapatır. Bizde 2019 yılına göre yüzde 40 artış vardı, durdu. Çatışma 3-5 gün içinde biterse ve iki ülkeyle sınırlı kalırsa o zaman yoğun bir şekilde rezervasyon gelecek.”

Yorumlar (0)