Haberler

3. havalimanı tüm rekorları egale edecek

2018’de açılması hedeflenen 3. havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İstanbul’un 3. havalimanına 250 ayrı havayolu şirketi uçacak.

3. havalimanı tüm rekorları egale edecek

İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, havalimanının ilk etabını, belirtilen tarih olan 26 Şubat 2018'e yetiştirmek için çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Akçayoğlu yaptığı açıklama 3. Havalimanı’nın trafik yoğunluğu hakkında da önemli bilgiler verdi.

Atatürk Havalimanı’nda bayram tatilinin son günü olan 18 Eylül'de bir günde bin 500 uçak iniş kalkışıyla yeni bir rekor kırıldığını hatırlatan Akçayoğlu, "Biz ilk fazı hizmete açtığımızda günde 2 bin uçak iniş kalkış yapabilecek" diye konuştu.

350'den fazla uçuş destinasyonu, 250 havayolu şirketi

Akçayoğlu, İstanbul yeni havalimanından dünyanın farklı noktalarında 350'den fazla destinasyona uçuş gerçekleştirileceğini ve 250 havayolu şirketine hizmet verileceğini belirtti.

Yorumlar (0)