Yunanistan Sivil Havacılık Servisi, yayınladığı yeni NOTAM ile mevcut kısıtlamaların 5 Ağustos 2021 Perşembe günü itibariyle Türk vatandaşlarının ülkeye girişine izin verdi. Karar resmi gazetede yayımlandı.
Haftada 1500 Türk vatandaşı girebilecek
Yunanistan devleti, Türkiye ile olan kara, deniz ve hava sınır kapılarını Türk vatandaşlarının, haftalık 1500 kişi sınırıyla, giriş ve çıkışlarına yayınlanan NOTAM ile açtı. Tüm yolcuların https://travel.gov.gr adresi üzerinden PLF formu doldurması gerekiyor.
Aşı belgesi ve negatif PCR testi isteniyor
Yolcuların en az 14 gün önce aşılanmış olmaları ve yanlarında aşı belgeleri bulundurmaları, veya son 72 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testi bulundurmaları, ya da son 2-9 ay içerisinde corona virüsü atlattığına dair belge bulundurmaları gerekiyor. Girişte aşı yaptırmamış kişilere ayrıca duruma göre hızlı test yapılabiliyor. 12 yaş ve altındaki çocuklar için ülkeye girişte test zorunluluğu bulunmuyor.
Alınan yeni karar çerçevesinde tüm yolculara hudut ve gümrük kapılarında hızlı test yapılacağı, sonucu pozitif çıkanların 14 günlüğüne karantinaya alınacak.
Yine aynı şekilde adalara yolculuk yapmak isteyen Yunan vatandaşlarından da aşı belgesi veya son 72 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testi (sonuç bildirilip çıktısı alınmalı), veya son 2-9 ayda corona virüsü atlattığına dair belge isteniyor. (Sözcü)
Yorumlar
Ali Kunt
07 Ağustos 2021, Cumartesi 08:20
Mavera
06 Ağustos 2021, Cuma 07:22
+ Yorum Yaz