Eskişehir’de dev termal yatırımı için kolları sıvadılar

Eskişehir’de dev termal yatırımı için kolları sıvadılar
17 Temmuz 2024, 14:49
Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ERİAD), Eskişehir’in Kızılinler bölgesinde 27 hektarlık alanda, içinde otel olan, termal sağlık kompleksi yatırımı yapacak.

Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ERİAD) 2006 yılında termal turizm bölgesi ilan edilip, tahsis ihalesine çıkarılan, fakat talipli bulunamayan Kızılinler bölgesi için harekete geçti.

ERİAD, İçerisinde termal konaklama tesisi ve kür merkezinin de yer alacağı projeyi tamamladıktan sonra geliştirerek, ileri yaşam merkezi, geriatri turizmi ve sağlık hizmetleri verecek dev bir komplekse dönüştürmeyi planlıyor.

Projeyle ilgi basına bilgi veren ERİAD Başkanı Rüştü Şentuna, Bakanlığa tahsis ihalesi talebinde bulunduklarını açıklayarak, “Bu proje içinde termal konaklama tesisi ve kür merkezi bulunacaktır. Projeyi ileriki dönemlerde genişleterek, ileri yaşam merkezi, geriatri turizmi ve sağlık hizmetleri verecek bir kompleks haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu yatırımı ERİAD bünyesindeki yatırım şirketimizce gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu tesisle birlikte sıcak su kaynaklarının işletilmeye başlanacağını ve bu merkezin ileriki dönemlerde gelişerek önemli bir termal tesis alanı olacağını öngörüyoruz. Ayrıca, bu tesisin sağlık turizmi açısından sağlık kuruluşlarına da katkı sunacağını değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha