Van Valiliği’nin koordinasyonuyla Van'da bir araya gelen THY üst yönetimi burada yönetim koordinasyon toplantısının yanı sıra Akdamar Adası, Edremit Seyir Tepesi, Van Müzesi, Van Kalesi gibi önemli noktaları ziyaret etti. Yönetim, daha sonra Van’da görevli basın mensupları ile bir araya geldi. Basın buluşmasında açıklamalarda bulunan THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Anadolu'daki turizmi Dünya'ya tanıtmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Antalya'ya Rus turistlerin çoğunu biz taşıdık, Antalya'ya 15 uçak bağladık
THY'nin Antalya'ya yaptığı 15 uçak seferine, bu yıl 15 sefer daha eklediklerini ifade eden Bolat, "Şu anda Antalya'nın turizmde beklenen kapasitenin artmasının en önemli faktörlerinden bir tanesi THY'nin buraya koyduğu uçaklardır. Burada bir degerlendirme yapmamız gerekiylordu. Biliyorsunuz ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi döviz. Döviz girdisini artırmak için biz burada uçaklarımızı Antalya'ya koyduk ve şu anda Antalya'da 6,5 milyondan fazla turist var. Bunun 3,5 milyonu biliyorsunuz Rusya'dan geliyor. Bu turistlerin çoğunu biz taşıdık. İstanbul'un otellerinde şu anda yüzde 80'den fazla doluluk var. Bu dolulukların da en önemli faktörlerinden bir tanesi THY'nin yurt dışından getirdiği turistler. Geçen sene 22 milyar dolarlık turist geliri vardı. Bu sene turizm gelirlerinde beklenen rakam 40 milyar dolar. Bu açıdan da ülkemizin bu ihtiyacını öngörerek yaptığımız stratejik çalışmalar sonunda 15 uçağı Antalya'ya bağlanmamız gerektiğini gördük. Bu anlamda diğer şehirlerimize de yavaş yavaş frekanslarını artıracağız" dedi.
İstanbul ve Ankara'dan Van seferlerini Eylül'den itibaren artırıyoruz
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat “İstanbul, Antalya, İzmir gibi şehirlerimiz hem bilinirliği hem de aldıkları talep ile ülkemiz turizmine büyük katkı sağlıyor. Oysa ülkemizde fazlası var… Van, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Erzurum gibi şehirlerimiz turizmde büyük potansiyele sahipler, biz de bu potansiyeli ortaya çıkarmak için çaba harcıyoruz. Bugün buraya müjdeyi vermek için geldik. Van’ı dünyaya tanıtmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Beklediğimiz talep artışına yanıt vermek amacıyla da Eylül ayı itibarıyla İstanbul ve Ankara’dan Van’a gerçekleştirdiğimiz uçuşlarımızı kademeli olarak artıracağız. Bu iki şehirden gerçekleştirdiğimiz uçuşları haftalık 41 frekanstan 56 frekansa yükseltecek ve 2023 yazında da bu planla devam edeceğiz. Akabinde de yine uçaklarımızın gelmesiyle beraber eylül ayının ilk haftasında Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan-Van'a veya İstanbul'dan Van'a seferler yapacağız. Van'a ikinci seferimizi eylül ayının ilk haftasında yapacağız. Böylece şu anda günde 6 olan frekans sayımız 8'e çıkacak. Ekimin ortalarına doğru yine uçak sayımıza bağlı olarak İstanbul'dan 3'üncü uçuşumuzu da koyacağız. Böylece şu anda 6 olan Van-İstanbul Türk Hava Yolları'nın Van'a olan sefer sayısı Anadolu Jet'le beraber yüzde 50 artarak 6'dan 9'a çıkacak. Bunu zaten daha önce geldiğinizde de söylemiştik, uçak eksikliğimizin olduğunu da söylemiştik" diye konuştu.