1. G7 Turizm Bakanları Zirvesi İtalya'da yapılacak

1. G7 Turizm Bakanları Zirvesi İtalya'da yapılacak
11 Kasım 2024, 21:59
G7 turizm bakanları, 13-15 kasım 2024 tarihlerinde Floransa'da ilk kez bir araya gelecek. Toplantıda, turizmin ekonomik, sosyal ve kültürel önemi vurgulanacak.

Floransa, 13-15 Kasım 2024 tarihlerinde, G7 ülkelerinin turizm bakanlarını ilk kez bir araya getirecek tarihi bir toplantıya ev sahipliği yapacak. İtalya Turizm Bakanı Daniela Santanchè'nin başkanlık edeceği bu zirveye; Kanada, Fransa, Almanya, Japonya, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'nden bakanlar ve delegasyon başkanları katılacak. Toplantının amacı, turizmin ekonomik, sosyal ve kültürel önemine dikkat çekerek, sektöre hak ettiği politik tanınırlığı kazandırmak.

Zirvenin ana gündem maddeleri arasında; turizmin sosyo-ekonomik kalkınmadaki rolü, insan sermayesinin geliştirilmesi, dijitalleşme ve yapay zekâ konuları yer alıyor. Toplantı, hızla gelişen teknolojiler ışığında turizm sektörünün geleceğini şekillendirmeyi ve sektörü ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan daha sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyor.

Gündem, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) gibi uluslararası kuruluşlar, davetli ülkeler ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla zenginleştirilecek. Bu sayede, mevcut iyi uygulamaların paylaşılması ve turizm ekosisteminin tamamı için yeni büyüme fırsatlarının değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Toplantı öncesinde, 13 Kasım saat 14:00'te Palazzo Spini Feroni'de bir yan etkinlik düzenlenecek. Bu etkinlikte, yapay zekânın turizm sektörü üzerindeki etkileri ve moda, müzik, kruvaziyer, catering, gastronomi, tasarım gibi büyük İtalyan markalarının sektöre yaptığı yatırımlar ele alınacak. Etkinlik, turizm sektörünün sosyal ve ekonomik stratejilerde giderek artan önemine dikkat çekerek, sektörün mevcut ve gelecekteki zorluklarını tartışmayı hedefliyor.

Bu tarihi zirve, turizmin küresel ekonomideki rolünü yeniden tanımlamak ve sektörü geleceğe hazırlamak adına önemli bir adım olarak görülüyor.

Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha