TUI İngiltere’nin, son beş yıllık döneminin verilerine dayandırarak yaptığı öngörüye göre; rezervasyonlar bakımından yılın en yoğun dönemlerinden biri bu hafta sonu yaşanacak. Buna göre TUI İngiltere, bu hafta sonu 1 milyonluk erken rezervasyon ve tatil satışı rakamına ulaşılacağını öne sürdü.
İngiliz tur operatörü tarafından yapılan açıklamaya göre bu senenin en gözde destinasyonları arasında Türkiye, Karadağ, Halkidiki, Hırvatistan ve Yeşil Burun Adaları (Cape Verde) yer alıyor.
Bu yıl İngiliz tatilcilerin 7 ve 14 günlük klasik tatil paketleri yerine 10 veya 11 gecelik konaklamalı tatil paketlerine yöneleceği ve daha çok rağbet göstereceği belirtiliyor.
Geçtiğimiz yıl bu dönemde gerçekleştirilen rezervasyonlar kapsamında en gözde ilk üç destinasyonun Tenerife, Palma ve Lanzarote olduğu açıklandı.
Uzun mesafe destinasyonları arasında ise Goa (Hindistan), Kosta Rika ve Vietman’ın yüksek talep gördüğü belirtildi.
Richard Sofer: İngiliz turist Türkiye’ye geri dönecek
TUI İngiltere ve İrlanda Ticari Direktörü Richard Sofer, birkaç yıldır Noel ve yılbaşı sonrasında hızla yükselişe geçen erken rezervasyon ve tatil satışlarının bu yıl da benzer şekilde bir trend izleyeceğini öne sürdü.
Richard Sofer, bu yıl İngiliz tatilcilerin klasik tatil destinasyonları arasında yer alan Türkiye’ye geri döneceklerini bunun yanı sıra kıyı tatilleri için yükselişte olan Karadağ gibi yeni destinasyonları keşfetmeye yöneleceklerini tatil tarihlerini bu yönde kullanacaklarını söyledi.