Haberler

Son dakika...Konaklama vergisinde tarih değişiyor mu?

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşmeleri devam eden vergi yasa teklifiyle ilk kez getirilen konaklama vergisinin yürürlüğe giriş tarihinde değişiklik olabileceği sinyali geldi.

Son dakika...Konaklama vergisinde tarih değişiyor mu?

AK Parti İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerde yeni vergileri kapsayan kanun teklifi hakkında bilgiler verdi. Demiröz, teklifte otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart, misafirhane ve “camping” gibi konaklama tesislerinde verilen hizmetlerden yeni bir vergi alınması amacıyla konaklama vergisinin de ihdas edildiğini söyledi.

Demiröz: 'Konaklama vergisinin yürürlüğe giriş tarihi tartışılabilir'

Düzenlemenin Gider Vergileri Kanunu’na 1 madde eklenmek suretiyle yapıldığını belirten Demiröz şöyle konuştu: " Verginin mükellefi, konaklama hizmetlerini sunanlardır. Verginin matrahı, geceleme ve diğer hizmetlerin toplam bedelidir. Vergi oranı, yüzde 2 olarak öngörülmüştür. 2020 yılında bu oranın yüzde 1 olarak uygulanması teklif edilmektedir. Yürürlük tarihini de 1 Nisan 2020 diye düşündük, teklifte o şekilde var, tartışılabilir. Vergi, aylık dönemler itibarıyla beyan edilip ödenecektir. Verginin konusuna giren hizmetlerden kamu misafirhanelerinde verilen hizmetler, öğrenci yurtları ve kamplarında verilen hizmetler, diplomatik temsilciler, konsoloslar ile uluslararası kuruluşların mensuplarına verilen hizmetler bu vergiden istisna edilmiştir. Burada konaklama önemli. Herhangi bir otelde bir toplantı yapılabilir, orada yapılan ücretler konaklama vergisine tabi değil. Konaklama olması şart. Diyelim ki bir seminer verilecek, bununla ilgili bir otelin salonu kiralandı üç s aat, beş saat, ona ödenen ücretler konaklama vergisinden istisna."

Yorumlar (0)