Haberler

Sezon öncesi otel ve tur denetimleri sıklaştı

Turizmde yaz sezonu yaklaşırken otel ve turlara yönelik denetimlerde sıklaştı.

Sezon öncesi otel ve tur denetimleri sıklaştı

Turizmde yaz sezonu yaklaşırken otel ve turlara yönelik denetimlerde sıklaştı. Kuşadası’nda otel ve eğlence yerlerine yönelik düzenlenen denetimde kurallara uymadığı tespit edilenlere ceza kesildi. Kuşadası Belediyesi, Vergi Dairesi Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerinden oluşan denetim ekibi 9 otel ve eğlence yerini denetledi.

11.7 bin liralık para cezası

Kontrollerde 2 işletmeye tütün kanununa muhalefetten, 2 işyerine canlı müzik izin belgesi olmadığından, 2 işyerine kamera sisteminin aktif olmadığından, 2 işyerine de kimlik bildiriminde bulunmadığından işlem yapıldı. Yapılan işlemlerin ardından vergi Dairesi görevlilerince toplam 6 işyerine vergi Levhası, yazar kasa fişi, adisyon eksikliklerinden dolayı toplam 11 bin 790 TL para cezası uygulandı. 2 işyerine de sahte içki bulundurmaktan ceza uygulandı.

Kaçak tur denetimi de yapıldı

Bu arada, turizm sezonu hazırlıkları sürerken kaçak tur düzenleyenlere yönelik denetimler de başladı. Aydın Rehberler Odası (ATRO) tarafından Kuşadası’nın girişlerindeki polis noktalarında yapılan denetimler ile kaçak ve izinsiz turların önlenmesi hedefleniyor.

Yorumlar (0)