Rusya İç ve Dış Turizm Birliği, yabancılara Rusça öğretilecek okulları da barındıran özel otellerin inşasını öngören bir proje üzerinde çalışıyor.
Turkrus.com’un Rus basınından aktardığı habere göre, 2015 - 2025 yılları arasında hayata geçirilmesi öngörülen proje kapsamında, Rusya genelinde kurulacak "lingva" otellerde yabancılara Rusça öğretilmesi ve Rus dilinin yurt dışında yaygınlaşmasının sağlanması planlanıyor.
Konuyla ilgili bilgi veren yetkililer, dünyada son dönemde Rusça’ya talepte ciddi artış olduğunu, başta Japonya, Güney Kore ve Çin’den olmak üzere 70 bin kişinin Rus dili öğrenimi için başvuruda bulunduğunu aktardı.
Özel sektör ve devlet işbirliğinde hayata geçirilmesi planlanan proje ile 2025 yılına kadar Rusya’da üç ve dört yıldızlı 25 yeni otelin inşa edilmesinin hedeflendiği belirtildi.
Projenin pilot bölgesi olarak ise Moskova'ya komşu tarihi Vladimir ili belirlendi.