Rusya Turizm Endüstrisi Birliği, Rusya'da, ana destinasyonu Türkiye olan Ted Travel'ın faaliyetlerini durdurma kararı aldığını, bu nedenle, şirketten tur paketi satın alan ve tatilde olanların mağdur olacaklarını bildirdi. Bu rakam 3 bin 500 olarak tahmin ediliyor. Rakamın 7 bin 500'e kadar çıkabileceğini iddia edenler de var.
Ted Travel ile Türkiye'ye giden yüzlerce turist kaygıyla bekliyor...
Türkrus.com’un haberine göre; şirketin şu anda Türkiye'de tatil yapan 780 müşterisi olduğu, dönüş uçuşları iptal edildiği için tahliyelerine sigorta şirketlerince başlanacağı bildirildi. Yolcuların Türkiye'den dönüşlerinin bugün ya da en geç pazartesi başlaması planlanıyor.
İnterfaks ajansı, Ted Travel'ın kapanması sonrası 780 Rusyalı turistin Türkiye'den ülkelerine dönme konusunda zorluk yaşayabileceğinden kaygı duyulduğunu bildirdi.
Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Basın Sözcüsü İrina Turina, turistlerin konaklama ve dönüş uçuşlarının sigortasının ödenmemiş olması halinde, Rusya'daki tur operatörlerinin sigorta kuruluşu Turpomosh’un turistlerin ulaşımını sağlaması gerektiğini söyledi.
Medyaya gece yansıyan haberlere göre, turizm sektöründe yılın ilk iflas haberi gelmiş oldu. Ted Travel, Yakutiya Hava Yolları ile Antalya'ya sezonda yaklaşık 20 - 30 bin turist götürüyordu.
Ted Travel'ın internet sitesinden yapılan duyuruda, şirketin turistler karşısındaki yükümlülüklerini yerine getirememesi nedeniyle faaliyetlerini durdurduğu bildirildi.
Bunun gerekçesi olarak, tur operatörünün çalıştığı bir numaralı destinasyon olan Türkiye'ye, "Koksaki virüsü salgını" haberleri nedeniyle turistlerin ilgisinde ciddi düşüş olması gösterildi.
Rusya Tur Operatörleri Birliği Türkiye'de şu an Ted Travel ile tatile giden 750 - 800 civarı turist olduğunu, 2 bin ila 3 bin arası turistin de gitmek için tur satın aldığını duyurdu.