Haberler

Murat Baytaş küratörlüğünde Osmanlı padişahları sergisi

Küratörlüğünü Murat Baytaş’ın yaptığı Osmanlı Padişahları sergisi, 2024-2025 yıllarında ulusal ve uluslararası etkinlerde sanatseverlerle buluşacak.

Murat Baytaş küratörlüğünde Osmanlı padişahları sergisi

Anadolu Etkinlik Organizasyon tarafından hazırlanan ve küratörlüğünü Murat Baytaş’ın yaptığı sergi, köklerimize sahip çıkmak, değerlerimizi geleceğe taşımak için sanatın bir milletin kültürel bütünlüğünü ve devamlılığını sağlayan en önemli unsur olduğunu vurguluyor.

İranlı ünlü ressam Alan Kouchakpour tarafından tuvale aktarılan, yaşadıkları dönemin estetik anlayışını fırçasına yansıtan Osmanlı padişahlarının portreleri, Payidar projesi kapsamında sergilenecek.

Sergi, dünya tarihinde iz bırakan 36 Padişahın, yağlı boya portresinden oluşuyor. Serginin Payidar Projesi kapsamındaki ilk etkinlik olduğunu belirten Murat Baytaş, serinin “iz bırakanlar” konsepti ile devam edeceğini açıkladı.

Yorumlar (0)